Ypač rudeniškas moliūgų pyragas

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Ypač rudeniškas moliūgų pyragas
Ypač rudeniškas moliūgų pyragas
Ypač rudeniškas moliūgų pyragas
Autorius apie receptą: Meduoliniais prieskoniais kvepiantis moliūgų pyragas. Puikiai pasitarnauja kaip itin lengvas ir gardus būdas panaudoti rudens derliaus likučius. Recepte naudojamas pirktinis Meduoliniais prieskoniais kvepiantis moliūgų pyragas. Puikiai pasitarnauja kaip itin lengvas ir gardus būdas panaudoti rudens derliaus likučius. Recepte naudojamas pirktinis meduolių prieskonių mišinys. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
225 gramai kvietinių miltų
145 gramai sviesto (šalto)
45 mililitrai vandens (ledinio)
30 gramų cukraus pudros
10 mililitrų citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų moliūgų tyrės
3 vienetai kiaušinių
160 gramų grietinėlės, 35% riebumo
55 gramai rudojo cukraus
30 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (žievelės)
1 vienetas apelsinų (žievelės)
pagal skonį prieskonių meduoliams
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šaltą sviestą supjaustome gabalėliais ir pirštais sutriname su miltų, druskos ir cukraus pudros mase, kol susidarys šlapi trupiniai. Į trupinius supilame ledinį vandenį kartu su citrinų sultimis. Vandenį pilame pagal situaciją, jo reikia tiek, kad tešla suliptų.
2.
Išminkome tešlą ir įvyniojus į maistinę plėvelę paliekame ją bent porai valandų pastovėti šaldytuve, galima ir pernakt.
3.
Iškočiojame tešlą, padengiame ja kepimo indą (naudojau apvalią 23 cm skersmens kepimo formą). Likutį tešlos panaudojame pyrago puošybai. Pyrago pagrindą lengvai subadome šakute.
4.
Kepame 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
5.
Ruošiame pyrago įdarą. Į indą įmušame tris kiaušinius, beriame rudąjį ir baltąjį cukrų, druską ir viską gerai išmaišome. Pagal skonį beriame meduolinių prieskonių mišinį ( aš naudojau du arbatinius šaukštelius), įtarkuojame citrinos ir apelsino žieveles, sukrečiame moliūgų tyrę, supilame grietinėlę ir viską išmaišome.
6.
Paruoštą įdarą supilame ant iškepusio pagrindo ir pašauname į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 50 minučių.
7.
Iškepusį pyragą puošiame pagal poreikį, galime naudoti pagrindo tešlos likutį, riešutus, spanguoles, pipirus, grietinėlę ar ką tik širdis geidžia. Skanaus!
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital