Jogurtinis tortas su vyšniomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Jogurtinis tortas su vyšniomis
Jogurtinis tortas su vyšniomis
Jogurtinis tortas su vyšniomis
Jogurtinis tortas su vyšniomis
Jogurtinis tortas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Mano vyresnioji mergina – didžiausia vyšnių mėgėja. Jai vyšnia – pati skaniausia uoga. Iš tos didelės meilės vyšnioms ir mano noro Kamilę palepinti “gimė“ mintis – Mano vyresnioji mergina – didžiausia vyšnių mėgėja. Jai vyšnia – pati skaniausia uoga. Iš tos didelės meilės vyšnioms ir mano noro Kamilę palepinti “gimė“ mintis – padaryti „Vyšninį – jogurtinį“ pyragą. Pirmą kartą gaminau prieš keletą metų. Ir vis kai ruošiuosi gaminti pyragą, Kamilė klausia: „Ar bus Vyšninukas?“. Tad, Kamilei paliepus, o man panorus, pristatau „Vyšninį – jogurtinį“ pyragą ir jums. Kas gi gali būti geriau, atšvęsti mokslo metų pradžią, jei ne mėgstamas pyragas? Lai šie mokslo metai mums visiems būna lengvi, įdomūs, turtingi naujomis žiniomis ir įveikiamais iššūkiais. Naudojau 21 cm skersmens kepimo forma. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus (su kaupu)
3 šaukštai miltų (su kaupu)
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas pieno
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
400 mililitrų jogurto, vyšninio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens
4 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai želatinos
Viršui:
500 mililitrų vyšnių (be kauliukų)
400 mililitrų vandens
77 gramai vyšnių želė (1 pakelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius plakame su cukrumi. Įmaišome gerai persijotus miltus ir kepimo miltelius ir maišome, kol neliks miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų.
2.
Supilame tešlą į kepimo formą (naudojau 21 cm skersmens, nusegamais kraštais) ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12- 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
3.
Kremui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 10 minučių. Pakatiname garų vonelėje, kol želatina ištirps, paliekame šiek tiek atvėsti.
4.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų.
5.
Į jogurtą sudedame pudrą, supilame grietinėlę ir po truputį supilame ištirpintą želatiną. Masę pilame ant biskvito ir dedame į šaldytuvą stingti.
6.
Paruošiame vyšnių želė pagal nurodymus ant pakelio, naudojant 400 ml vandens. Paliekame gerai atvėsti.
7.
Sustingus jogurto sluoksniui, ant kremo išdėliojame vyšnias. Paruoštą ir gerai atvėsusią želė po kelis šaukštus atsargiai pilame ant viršaus. Paliekame šaldytuve visiškai sustingti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital