Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle
Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle
Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle
Autorius apie receptą: Braškes galite pakeisti bet kuriomis kitomis mėgstamomis uogomis ar vaisiais. Mano vyniotinis buvo gana nedidelis, tad jei vyniotinį ruošite didesniam žmonių kiekiui – Braškes galite pakeisti bet kuriomis kitomis mėgstamomis uogomis ar vaisiais. Mano vyniotinis buvo gana nedidelis, tad jei vyniotinį ruošite didesniam žmonių kiekiui – siūlyčiau dvigubinti porciją. Į kremą galite dėti daugiau cukraus pudros, jei mėgstate saldesnius desertus. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
50 gramų miltų
50 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 žiupsneliai druskos
Įdarui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
2 saujos braškių
2.5 šaukšto cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į kiaušinių baltymus įberiame druskos ir plakame baltymus tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Kitame dubenyje kiaušini trynius sumaišome su cukrumi ir vanile, plakame ~3 min, kol masė pabąla. Tada lėtai įmaišome išplaktus baltymus. Per sietelį į tešlą įsijojame miltus, pirmiausia 1/3 miltų, tada pamažu įsijojame ir įmaišome likusią dalį.
2.
Ant orkaitės skardos ištiesiame kepimo poperių, gerai prispaudžiame šonus. Aš naudojau mažą orkaitės skardelę (23 cm x 33 cm). Jei naudosite didesnę, tuomet reikėtų dvigubos porcijos tešlos.
3.
Kepame biskvitą iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-11 min. Po to išimame iš orkaitės, apverčiame ant virtuvinio rankšluostėlio. Atsargiai nuimame kepimo popierių nuo biskvito. Tada biskvitą suvyniojame į virtuvinį rankšluostėlį (vyniojame nuo pat kraštelio) ir paliekame visiškai atvėsti.
4.
Kremas – grietinėlę trumpai (~30 sek.) plakame elektriniu plakikliu, tada suberiame cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir plakame, kol grietinėlė nebekrenta nuo mikserio šluotelių. Pabaigoje plakimo, kai grietinėlė pradeda tirštėti, vis patikrinkite ar nekrenta nuo plaktuvo šluotelių, jei grietinėlė standi ir nebekrenta, tuomet plakti daugiau nebereikia. Jei grietinėlė sušoka į mažus guzelius, tuomet ji perplakta.
5.
Saują braškių smulkiai supjaustome.
6.
Atvėsusį biskvitą išvyniojame, ant jo tolygiai ištepame ~2/3 grietinėlės. Vieną kraštą, kuriuo užbaigsite vynioti biskvitą, paliekame neišteptą (~5 cm pločio). Ant grietinėlės užberiame susmulkintas braškes ir atsargiai susukame biskvitą. Dedame vyniotinį ant serviravimo lėkštės, užtepame likusia grietinėle ir papuošiame braškėmis, kaip patinka. Palaikome vyniotinį šaldytuve bent 2 h, kad sustengtų. Skanaus!!!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital