Voveraičių pyragas su sūriu ir grietinėle

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Voveraičių pyragas tarta su sūriu
Voveraičių pyragas tarta su sūriu
Voveraičių pyragas tarta su sūriu
Voveraičių pyragas tarta su sūriu
Voveraičių pyragas tarta su sūriu
Voveraičių pyragas tarta su sūriu
Voveraičių pyragas tarta su sūriu
Voveraičių pyragas tarta su sūriu
Voveraičių pyragas tarta su sūriu
Voveraičių pyragas tarta su sūriu
Voveraičių pyragas tarta su sūriu
Autorius apie receptą: Žadėjau pasidalinti voveraičių pyrago receptu. Tai štai jis! Puikus pyragas vakarienei. Dabar prasidėjus grybų sezonui galima improvizuoti ir voveraites keisti kitais Žadėjau pasidalinti voveraičių pyrago receptu. Tai štai jis! Puikus pyragas vakarienei. Dabar prasidėjus grybų sezonui galima improvizuoti ir voveraites keisti kitais mėgstamais grybais. (...daugiau) Justina, Sugar to Dust
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Įdarui:
240 mililitrų grietinėlės
140 gramų gruyere sūrio (galite pakeisti kitu puskiečiu sūriu)
2 vienetai kiaušinių (didelių)
120 gramų voveraičių
2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
2 šaukštai sviesto
3 vienetai čiobrelių šakelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Tešlai:
175 gramai miltų (+trupučio kočiojimui)
110 gramų sviesto (šalto, pjaustyto kubeliais)
30 mililitrų vandens (ledinio, apytikriai)
7 gramai cukraus
2 gramai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Virtuviniame kombaine išmaišyti sausus tešlos ingredientus. Sudėti šaltą, gabalėliais pjaustytą sviestą ir pulsuojant trinti apie 15 sekundžių. Toliau trinant supilti 60 ml ledinio vandens. Patikrinti, ar tešla jau minkoma, jei dar ne, pilti dar šiek tiek vandens. Netrinti ilgiau nei 30 sekundžių, nes ištirps sviestas.
2.
Tešlą suformuoti į vientisą kamuolį, įvynioti į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėti į šaldytuvą.
3.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite iš tešlos apie 35 cm skersmens ir pie 0,5 cm storio apskritimą. Įklokite tešlą į 25 cm skersmens kepimo skardą nuimamu dugnu ir rantytais kraštais. Tešlos perteklių nupjaukite sulig kepimo formos viršumi. Šakute subadykite tešlos dugną. Tešlą atšaldykite šaldytuve ar šaldiklyje, kol ji sutvirtės, apie 30 min.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 205ºC. Ant tešlos užklokite kepimo popieriaus ir užberkite džiovintų pupelių ar žirnių. Kepkite kol tešlos kraštai pradės ruduoti, apie 25 minutes. Nuimkite kepimo popierių su pupelėmis ir dar kepkite apie 5 minutes, kol tešlos dugnas apdžius. Išimkite tešlą iš orkaitės ir palikite atvėsti.
5.
Pasiruoškite įdarą. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės kaitros ir sudėkite supjautytus svogūnus. Troškinkite apie 15 min. Po to pasūdikite, įberkite maltų juodųjų pipirų, įdėkite čiobrelio šakeles ir viską išmaišykite. Perdėkite svogūnus į kitą indą.
6.
Voveraites nuvalykite ir supjautykite per pusę išilgai. Toje pačioje keptuvėje, kur troškinote svogūnus, ištirpinkite vieną valgomą šaukštą sviesto, sudėkite susmulkintus grybus, troškinkite apie 10 min. Nuimkite nuo ugnies.
7.
Įkaitinkite orkaitę iki 160ºC.
8.
Kaiušinius sumaišykite su grietinėle. Sutarkuokite sūrį.
9.
Ant paruošto pyrago pagrindo užberkite apie pusę tarkuoto sūrio, sudėkite troškintus svogūnus, supilkite kiaušinių ir grietinėlės mišinį, sudėkite troškintas voveraites ir apibarstykite likusiu sūriu.
10.
Kepkite apie 40 - 45 minutes.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital