Vokiškas Kalėdų pyragas su varške ir riešutais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Vokiškas Kalėdų pyragas su varške ir riešutais
Autorius apie receptą: Receptų jo yra daug, nes kiekviename Vokietijos regione kepa kitaip. Šį karta, pasirinkau su varške. Iškepė labai skanus, žinoma, kaloringas, bet jau toks jis ir turi būti. Receptų jo yra daug, nes kiekviename Vokietijos regione kepa kitaip. Šį karta, pasirinkau su varške. Iškepė labai skanus, žinoma, kaloringas, bet jau toks jis ir turi būti. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
500 gramų kvietinių miltų (+trupučio stalo pabarstymui)
320 gramų razinų
250 gramų maltų migdolų
250 gramų varškės (drėgnos, vientisos, tinka kreminė)
200 gramų sviesto (minkšto)
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
100 gramų citrinų cukatų
100 gramų apelsinų cukatų
2 vienetai apelsinų (reikės žievelės)
80 mililitrų romo (arba apelsinų sulčių)
2 šaukšteliai cinamono
15 gramų kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis malto muskato
1 žiupsnelis malto kardamono
1 žiupsnelis malto imbiero
pagal skonį vanilės
Pabarstymui:
100 gramų cukraus pudros
Užtepimui:
50 gramų sviesto (tirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Indelyje užmerkti razinas su romu ir palikti visai nakčiai.
2.
Kambario temperatūros sviestą sudėti į dubenėlį, supilti cukrų ir druską. Į šią masę po vieną įmušti kiaušinius, sudėti varškę.
3.
Nuo apelsinų nutarkuoti žievelę ir ją įberti varškės masę, gerai išmaišyti.
4.
Miltus, kepimo miltelius, vanilę, gvazdikėlius, imbierą, muskato miltelius, kardamoną, cinamoną, migdolus suberti į pagamintą masę su varške. Gerai išminkyti tešlą ir tuomet sudėti cukatas, nusausinti razinas ir taip pat įmaišyti į tešlą.
5.
Stalą apibarstyti miltais, padalinti tešlą į dvi dalis ir iš kiekvienos iškočioti po ovalą, kurio plotis būtų apie 30 cm ilgio.
6.
Per vidurį išspausti įdubimą kočėlu ir vieną tešlos pusę užlenkti, užlenktą pusę su ranka paspausti, kad susidarytų įdubimas.
7.
Atskirai po vieną pyragus sudėti į kepimo skardas, kurios turėtų būti panašaus ilgio, kaip pyragas nesusileistų.
8.
Įkaitinti orkaitę iki 250°C, o vos įdėjus pyragą kepti temperatūrą sumažinti iki 160°C.
9.
Kepti apie 30 - 40 min, kol iškeps. Ar iškepė, galima patikrinti mediniu smeigtuku, jis turi likti švarus, jei pyragas iškepęs.
10.
Ištirpinti 50 g sviesto ir juo aptepti iškepusius, dar karštus pyragus, bei apibarstyti cukraus pudra. Palikti pyragus atvėsti ir tuomet dar kartą ištepti sviestu, pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Iš nurodytos normos iškepsite du pyragus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital