Vokiškas kalėdinis džiovintų vaisių pyragas arba "Dresdner Stollen"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Vokiškas kalėdinis džiovintų vaisių pyragas arba "Dresdner Stollen"
Vokiškas kalėdinis džiovintų vaisių pyragas arba "Dresdner Stollen"
Vokiškas kalėdinis džiovintų vaisių pyragas arba "Dresdner Stollen"
Vokiškas kalėdinis džiovintų vaisių pyragas arba "Dresdner Stollen"
Autorius apie receptą: Šimtą metų norėjau jį kepti, bet taip vis pamiršdavau ar atsirasdavo kokių kitų darbų. Pamenu, kepėm jį konditerijos mokykloje, o graikai apie tokį net girdėję nebuvo. Man Šimtą metų norėjau jį kepti, bet taip vis pamiršdavau ar atsirasdavo kokių kitų darbų. Pamenu, kepėm jį konditerijos mokykloje, o graikai apie tokį net girdėję nebuvo. Man tada buvo labai smagu, kad gaminome kažką, kas man priminė namus. Žinau, kad receptų yra gausybė, vieni su kiaušiniais, kiti - be jų, vieni stollen'ai kietesni ir birūs, o kiti - atvirkščiai - minkštesni ir primenantys mielinius pyragus. O kur dar marcipanas!! Jį mėgstu be galo, tad ir manąjame stollen'e jo nebūti tiesiog negalėjo.
Beje, kai kurie stollen variantai būna brandinami keletą savaičių iki Kalėdų. Šio aš nebrandinčiau dėl to, kad jis panašesnis į mielinę pynę, o ne į birų pyragą, todėl tikiu, kad jis tiesiog sudžiūtų ir prarastų savo skonį. Kepkite per didįjį pasiruošimą prieš šventes.
Ingredientai skirti vienam dideliam stollen'ui.
(...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
275 gramai miltų
200 gramų marcipanų masės
125 gramai pieno
1 vienetas apelsinų (sulčių ir žievelės)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukatų
50 gramų razinų
50 gramų sviesto (minkšto)
40 gramų apelsinų cukatų
25 gramai džiovintų spanguolių
25 gramai cukraus
2 šaukštai brendžio
7 gramai sausų mielių
1/3 šaukštelio cinamono
1/3 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1/3 šaukštelio malto muskato
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
25 gramai sviesto (lydyto)
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Apelsinų cukatas, įvairius džiovintus vaisius susmulkinkite. Įmaišykite apelsino žievelę, suberkite razinas ir spanguoles.
2.
Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite apelsinų sultis su brendžiu, pakaitinkite, bet neužvirinkite. Supilkite ant džiovintų vaisių. Palikite 1 - 2 valandas, kad išbrinktų (aš palikau per naktį).
3.
Pašildykite pieną, bet neužvirinkite (šildyti reikėtų daugiausiai iki 40 C). Įmaišykite cukrų ir sausas mieles. Palikite keletui minučių, kol mielės suveiks ir pienas suputos. Supilkite viską į dubenį ar kombaino indą. Suberkite miltus, prieskonius (cinamoną, gvazdikėlius, muskatą), druską. Minkykite, kol ingredientai truputį susimaišys. Įmuškite kiaušinį ir sudėkite minkštą sviestą. Minkykite apie 5 minutes, kol tešla nebelips prie indo sienelių, taps elastinga ir vientisa. Suformuokite kamuoliuką ir įdėkite jį į lengvai aliejumi pateptą indą. Pridenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kol padvigubės, apie 1 valandą.
4.
Išverskite pakilusią tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus, išminkykite pirštais į plokščią ovalą. Nukoškite džiovintus vaisius. Į tešlos centrą sudėkite džiovintus vaisius, užlankstykite tešlos kraštus link centro ir minkykite tešlą, kol vaisiai gerai įsimaišys visur. Iškočiokite į pailgą ovalą.
5.
Paimkite marcipaną ir iškočiokite jį rankomis į pailgą (trumpesnę nei tešla) "dešrelę", dėkite ją arčiau vienos iš kraštinių ir užklokite likusia tešlos dalimi. Gerai užspauskite sujungimą, kad kepant neatsidarytų. Atsargiai perkelkite stollen'ą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pridenkite rankšluosčiu ir palikite, kol pakils, apie 1 valandą.
6.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepkite apie 45 - 50 minučių. Ištraukite, palikite 5 minutes pravėsti ir aptepkite lydytu sviestu. Palikite visiškai atvėsti. Apibarstykite cukraus pudra.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital