Vištų kepenėlės troškintos su grybais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Vištų kepenėlės troškintos su grybais
Vištų kepenėlės troškintos su grybais
Vištų kepenėlės troškintos su grybais
Vištų kepenėlės troškintos su grybais
Autorius apie receptą: Kai buvau vaikas tikriausiai labiausiai, ko nemėgau tai, kai mama paruošdavo kepenėles. Na jos atrodydavo man kažkokios keistos. Mano vaikai taip pat netrykšta didele meile Kai buvau vaikas tikriausiai labiausiai, ko nemėgau tai, kai mama paruošdavo kepenėles. Na jos atrodydavo man kažkokios keistos. Mano vaikai taip pat netrykšta didele meile kepenėlėms, bet tikiuosi, kad ta meilė užaugs ir atsiras. Dabar man jos taip skanu, o ypatingai su bulvių koše ir burokėlių mišraine.
Recepto idėja iš Neringos Zeleniūtės IG profilio, tik su šiek tiek improvizacijos nuo manęs.
(...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištų kepenėlių
300 gramų miško grybai (virtų)
200 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
1 vienetas poro
1 vienetas morkų
2 skiltelės česnako
1 šaukštas žalumynų (smulkintų krapų, svogūnų laiškų)
1 vienetas lauro lapų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
30 gramų sviesto
Papildomai:
pagal poreikį pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištų kepenėles užpilame pienu ir paliekame kelias valandas pastovėti. Žmonės sako, taip sumažėja kepenėlių kartumas.
2.
Pieną nupilame, kepenėles nuplauname, nupjauname plėves ir gyslas (na žodžiu visa, kas netinkama valgyti) ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Pabarstome druska ir pipirais.
3.
Morką sutrakuojame, svogūną, česnaką ir porą supjaustome nedideliais gabalėliais.
4.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame daržoves ir pakepiname keletą minučių. Sudedame kepenėles. Apkepame gražiai iš visų pusių. Sudedame grybus, lauro lapą. Pagardiname druska, supilame grietinėlę ir patroškiname apie 10 min. Pagardiname žalumynais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital