Vištienos "Zuikis" keptuvėje

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Zukis keptuvėje
LaMaistas.lt redakcijos nuotrauka
Zukis keptuvėje
Zukis keptuvėje
Zukis keptuvėje
Autorius apie receptą: Paprastas receptas tiems, kam pabodo kotletai, bet nesinori (o gal neturite) orkaitės. "Zuikį" iškepti keptuvėje - paprasčiau nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Čia svarbu Paprastas receptas tiems, kam pabodo kotletai, bet nesinori (o gal neturite) orkaitės. "Zuikį" iškepti keptuvėje - paprasčiau nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Čia svarbu tik pasirinkti "netraukiančią" keptuvę, kitaip gali būti sudėtinga kepinį apversti. Papildomai į masę galima įmaišyti tarkuotų morkų, smulkintų pievagrybių, brokolių ar ko tik širdis geidžia ir slepiasi šaldytuve. Jeigu naudosite tarkuotas cukinijas ar kitas vandeningas daržoves, jas svarbu gerai nuspausti, kad kepama masė nepavandenytų. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas vištienos faršo (geriau šlaunelių mėsos)
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių (su kaupeliu)
1 saujelė šparaginių pupelių
1/4 vieneto paprikos (nebūtina)
1 šlakelis aliejaus
2 skiltelės česnako
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
3 šaukštai pomidorų padažo (nebūtina, aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti arba sutarkuoti.
2.
Į maltą vištieną įmušti du kiaušinius, berti prieskonius, džiūvėsėlius, dėti svogūną ir česnaką. Masė krupščiai išmaišyti.
3.
Papriką ir šparagines pupeles supjaustyti nedideliais gabalėliais. Įmaišyti į vištienos masę.
4.
Įkaitinti sausą keptuvę iki kiek mažesnės nei vidutinė kaitros (mes kaitinome iki 4 iš 9 padalų). Tuomet įpilti aliejų ir palaukti, kol įkais. Nepilkite aliejaus į neįkaitusią keptuvę, kitaip keptuvė labiau "trauks" ir mėsa lips prie dugno.
5.
Į įkaitusią keptuvę su aliejumi dėti paruoštą mėsos masę, paviršių išlyginti šaukštu. Uždengti dangčiu ir kepti apie 15 minučių, tuomet dangtį nuimti ir kepti dar 5 minutes, kad nugaruotų išsiskyręs skystis. Jei "Zuikis" pradėtų sviliti, sumažinkite kaitrą.
6.
Patikrinti ar "Zuikis" neprilipo prie keptuvės - mentele apvesti ratu aplink "Zuikį" tarp mėsos ir keptuvės krašto, jei reikia, atskirti. Mentelę atsargiai pakišti po "Zuikio" kraštu ir pabandyti pajudinti. Jei masė kažkurioje vietoje "prikibo" prie keptuvės, mentele ją atsargiai atskirti.
7.
Įsitikinus, kad "Zuikis" neprikibęs prie keptuvės, ant keptuvės viršaus uždėti lėkštę ir atsargiai, staigiu judesiu apversti keptuvę, kad "Zuikis" išsiverstų į lėkštę iškepusia puse į viršų. Mes tą darome viena ranka tvirtai laikydami keptuvės rankeną, o kita - lėkštės ir keptuvės kraštą virtuvine pirštine. Po apačia galima patiesti virtuvinį rankšluostėlį, jeigu išbėgtų kažkiek skysčio.
8.
Keptuvę grąžinti ant viryklės ir nuo lėkštes, padedant mentele, atsargiai įstumti "Zuikį" atgal į keptuvę, iškepusia puse į viršų.
9.
Viršų aptepti pomidorų padažu ir toliau kepti apie 10 minučių, kol visiškai iškeps. Dangčiu dengti nebūtina.
10.
Iškepusį pjaustome ir ragaujame! Skanaus!
Patarimai:
Paprikų, šparaginių pupelių dėti nebūtina, bet jos čia tinka. Papildomai galima dėti tarkuotų morkų, kepintų pievagrybių, brokolių, kitų daržovių.
Kepėme 24 cm skersmens keptuvėje, jei kepsite mažesnėje, "Zuikis" bus aukštenis ir gali reikėti kepti kiek ilgiau, jei didesnėje - mažesnis ir kepti kiek trumpiau.
Maltą vištieną galima keisti ir kalakutiena ar kiauliena, tik gali reikėti kiek ilgiau kepti.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital