Vištienos vėrinukai su ananasu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Vištienos vėrinukai su ananasu
Autorius apie receptą: Puiki idėja kaip panaudoti vištienos krūtinėlę lengviems pietums ar vakarienei. Idėja iš tinklaraščio Cooking Classy. Puiki idėja kaip panaudoti vištienos krūtinėlę lengviems pietums ar vakarienei. Idėja iš tinklaraščio Cooking Classy. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
600 gramų vištienos krūtinėlės
1 vienetas saldžiosios paprikos
1/4 vieneto ananasų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
Marinatui:
1 vienetas apelsinų (sulčių)
3 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako (tarkuoto)
2 šaukšteliai rudojo cukraus
1 šaukštelis sezamų aliejaus (nebūtina)
1 šaukštelis imbiero (tarkuoto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio kubeliais.
2.
Sumaišyti pomidorų, sojos padažą, cukrų, vieno apelsino sultis, citrinos sultis, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, sezamų aliejų, dėti 1 šaukštelį tarkuoto imbiero ir tarkuotą česnaką. Išmaišyti. Paragavus pagardinti druska, pipirais pagal skonį.
3.
Maždaug trečdalį marinato pasilikti, visą kitą supilti ant pjaustytos vištienos. Išmaišyti. Leisti marinuotis bent valandą.
4.
Medinius iešmelius pamerkti į vandenį mažiausiai valandą. Tai apsaugos iešmelius nuo per didelio degimo kepant.
5.
Supjaustyti griežinėliais svogūną, papriką supjaustyti kąsnio dydžio kvatratėliais. Pabarstyti druska, pipirais, pašlakstyti šaukštu alyvuogių aliejaus. Ananasą supjaustyti maždaug 5 mm storio gabalėliais.
6.
Ant iešmelio pakaitomis verti papriką, svogūną, mėsą, ananasą (eiliškumas visiškai nesvarbu).
7.
Iešmelius „pakabinti“ ant kepimo skardelės kraštų, kad sultys varvėtų į skardelę, bet galima suguldyti tiesiog ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi.
8.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje karšto oro srauto rėžimu („su vėjeliu“) apie 20 min. Kepimo metu keletą kartų patepant pasiliktu marinatu.
Patarimai:
Iš nurodyto ingredientų kiekio pagaminsite 9-10 iešmelius.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital