Vištienos širdelių iešmeliai su bulvytėmis

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Vištienos širdelių iešmeliai su bulvytėmis
Vištienos širdelių iešmeliai su bulvytėmis
Vištienos širdelių iešmeliai su bulvytėmis
Autorius apie receptą: Vištienos širdelės gali būti patiektos ir šitaip. Labai gardu, atrodo ypatingai skaniai ir tikrai sužavės artimuosius. Vištienos širdelės gali būti patiektos ir šitaip. Labai gardu, atrodo ypatingai skaniai ir tikrai sužavės artimuosius. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištų širdelių
50 mililitrų aliejaus
8 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
300 gramų bulvių (mažų)
60 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia užmarinuojame širdeles: į dubenį dedame širdeles, beriame pasmulkintą (arba išspaustą) česnaką, aliejų, druską bei pipirus. Gerai išmaišome ir paliekame pastovėti šaldytuve bent porą valandų (dar geriau - per naktį).
2.
Bulvytes išverdame su lupena. Pravėsusias truputį patraiškome rankomis.
3.
Širdeles mauname ant ilgų medinių pagaliukų arba metalinių iešmelių (jei naudosite medinius pagaliukus, prieš tai bent 20-30 min pamirkykite vandenyje, kad kepant nesudegtų).
4.
Širdelių iešmelius kepame grilyje arba ant grotelių orkaitėje (įkaitintoje iki 180 laipsnių). Kepame apie 15-20 minučių.
5.
Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą ir dedame patraiškytas bulvytes. Jas apkepiname, kol apskrus ir taps traškios. Pagardiname druska ir pipirais.
6.
Patiekdami į lėkštes dedame bulvytes ir širdelių iešmelius. Šalia dar galite papjaustyti marinuotų ar raugintų agurkų ir papuošti smulkintais žalumynais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital