Vištienos maltinukai su kokosiniais ryžiais ir morkytėmis

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Vištienos maltinukai su kokosiniais ryžiais ir morkytėmis
Vištienos maltinukai su kokosiniais ryžiais ir morkytėmis
Autorius apie receptą: Šokoladas maltinukams suteikia puikų aromatą ir gardų skonį. Ryžius paruošti nėra sudėtinga, o puikiai tinka prie gardžių vištienos maltinukų. Šokoladas maltinukams suteikia puikų aromatą ir gardų skonį. Ryžius paruošti nėra sudėtinga, o puikiai tinka prie gardžių vištienos maltinukų. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų vištienos (maltos)
50 mililitrų grietinėlės
50 gramų juodojo šokolado (ne mažiau kaip 80%)
50 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
1 gramas malto kardamono
1 gramas malto cinamono
200 mililitrų vandens
100 mililitrų grietinėlės
200 gramų morkų
1 vienetas svogūnų
50 gramų česnako
10 gramų čiobrelių
Patiekiant:
50 gramų arborio ryžių (skirtų rizoto)
200 mililitrų kokosų pieno
50 gramų sviesto
5 gramai čiobrelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį sudedama malta vištiena, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai bei grietinėlė, viskas gerai išmaišoma. Tada sudedamas smulkiai tarkuotas šokoladas ir dar kartą išmaišoma.
2.
Keptuvėje ištirpinamas sviestas. Dedami šaukštu suformuoti maltinukai. Jie gražiai apkepinami iš abiejų pusių.
3.
Puode įkaitinamas sviestas ir dedami smulkinti svogūnai, česnakai, morkos bei čiobreliai. Kepinami apie 5-7 minutes iki daržovės lengvai apskrunda.
4.
Į puodą su daržovėmis dedami apkepti maltinukai. Supilamas vanduo bei grietinėlė, pagal skonį pagardinama druska ir užverdama. Ant nedidelės ugnies troškinama apie 20 minučių neuždengus.
5.
Kol maltinukai troškinasi, puode užverdamas kokosų pienas. Užvirus sudedami ryžiai ir sviestas, išmaišoma ir verdama ant nedidelės ugnies apie 15- 20 minučių (iki maltinukai baigs troškintisi). Pagal skonį pagardinama druska.
6.
Maltinukai tiekiami su kokosiniais ryžiais ir troškintomis morkytėmis, papuošiami čiobrelių šakelėmis. Šalia patiekiamas padažas, kuriame maltinukai troškinosi.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
RECEPTO DRAUGAS:
"Tai tau" šokoladas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital