Vištienos ketvirčiai orkaitėje su bulvėmis ir obuoliais

AUTORIUS:
Nijolė Stapels
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Vištienos ketvirčiai orkaitėje su bulvėmis ir obuoliais
Autorius apie receptą: Sotu ir labai skanu. Sotu ir labai skanu. Nijolė Stapels
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištienos ketvirčių
10 vienetų bulvių (nedidelių)
2 vienetai obuolių (rūgštesnių)
4 skiltelės česnako
2 šaukštai medaus
2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį prieskonių bulvėms
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenėlį dėti medų, garstyčias, pilti sojos padažą, aliejų, įtarkuoti česnaką, berti druską ir pipirus, išmaišyti.
2.
Paruoštu padažu įtrinti vištienos ketvirčius.
3.
Dubenį su marinuotais ketvirčiais uždengti maistine plėvele, dėti į šaldytuvą ir palikti marinuotis mažiausiai 1 valandą. Jei turite daugiau laiko, marinuokite keletą valandų. O jei skubate, nieko baisaus nebus, jei ir visai nemarinuosite, o kepsite iš karto.
4.
Švariai nuplauti ir nusausinti bulves, perpjauti per pusę (jei naudojate didesnes bulves, jas nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais).
5.
Bulves sumaišyti su šlakeliu alyvuogių aliejaus, berti prieskonius bulvėms, česnako granules, druską, išmaišyti, palikti marinuotis.
6.
Į kepimo formą sudėti vištienos ketvirčius, bulves, viską apipilti likusiu nuo vištienos marinatu.
7.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes. Funkcija: viršus + apačia.
8.
Supjaustyti obuolius ketvirčiais, išimti sėklas. Obuolius sudėti prie vištienos ir bulvių, viską kepti dar 15-20 minučių, kol bulvės ir obuoliai iškeps.
AUTORIUS: Nijolė Stapels
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital