Vištienos kepenėlių paštetas su obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Vištienos kepenėlių paštetas su obuoliais
Vištienos kepenėlių paštetas su obuoliais
Vištienos kepenėlių paštetas su obuoliais
Autorius apie receptą: Tai tas pats paštetas, tik skamba šiek tiek įmantriau. Man labai smagu, kad darbe sulaukiu palaikymo, paskatinimo ir nebijau pasakyti, taip aš rašau savo puslapį ir tuo Tai tas pats paštetas, tik skamba šiek tiek įmantriau. Man labai smagu, kad darbe sulaukiu palaikymo, paskatinimo ir nebijau pasakyti, taip aš rašau savo puslapį ir tuo didžiuojuosi. Šiuo receptu su manini pasidalino kolegė gyd. Margarita. Vieną dieną ji atnešė man visą glėbį receptų lapelių, kuriuos nusirašė iš savo perskaitytos knygos apie Paryžių. Duodama receptus pasakė: - „Manau, tau kas nors patiks ir tu norėsi išbandyti“. Žinoma, išbandysiu ir ne vieną receptą, o juolab, kad ten tiek daug naujų, įdomių ir neįprastų skonių. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
450 gramų vištų kepenėlių
1 vienetas obuolių (rūgštesnių)
1 vienetas svogūnų
60 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
60 mililitrų konjako (galima pakeisti brendžiu)
45 gramai sviesto
2 skiltelės česnako
1 šlakelis citrinų sulčių
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis malto muskato (arba aitriosios paprikos miltelių)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Troškintuve ištirpiname pusę kiekio sviesto ir sudedame mažais kubeliais pjaustytą obuolį. Pakaitiname apie 6 min, vis pamaišydami, kol obuoliai paruduos. Juos atidėti į šalį.
2.
Tame pačiame troškintuve išlydome likusį sviestą ir kepiname svogūną ir česnaką, kol suminkštės. Sudedame kepenėles, beriame druską, pipirus ir kepame apie 3 min, kol kepenėlės išorėje sutvirtės. Supilame grietinėlę, konjaką, aitriosios paprikos ar muskato riešuto. Patroškiname apie 3 min, vis pamaišant nuo troškintuvo dugno.
3.
Kepenėles sudedame į dubenį prie obuolių. Paliekame truputį pastovėti, sutriname virtuviniu trintuvu iki vientisos masės. Ragaujame, pagal skonį įlašiname citrinos sulčių, pagardiname prieskoniais. Pilame į indelius ir dedame į šaldytuvą atvėsti.
4.
Tepame ant duoniukų arba tiesiog duonos riekelės.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Lina
2023-12-25 12:22
O kur svogūnai? ATSAKYTI
Judita
2023-12-28 11:51
Pakepinti su česnaku, antrame žingsnyje. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital