Vištienos ir bulvių iešmeliai su šonine

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Vištienos ir bulvių iešmeliai su šonine
Vištienos ir bulvių iešmeliai su šonine
Vištienos ir bulvių iešmeliai su šonine
Vištienos ir bulvių iešmeliai su šonine
Vištienos ir bulvių iešmeliai su šonine
Vištienos ir bulvių iešmeliai su šonine
Vištienos ir bulvių iešmeliai su šonine
Vištienos ir bulvių iešmeliai su šonine
Autorius apie receptą: Šoninė pagardina daugelį patiekalų. Kepama virš kaitrių žarijų, ji apskrunda iki gardaus traškumo, o vištienai suteikia papildomo sultingumo. Ką jau bekalbėti apie Šoninė pagardina daugelį patiekalų. Kepama virš kaitrių žarijų, ji apskrunda iki gardaus traškumo, o vištienai suteikia papildomo sultingumo. Ką jau bekalbėti apie aromatą – jis nuostabus! Tai sotūs iešmeliai, kuriuose dera paprasti, daugelio mėgstami skoniai. Paruošite juos labai greitai, išbandykite! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų vištienos krūtinėlės
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio česnako granulės
0.5 šaukštelio itališkų žolelių
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio maltų kajeno pipirų
Garnyrui:
400 gramų bulvių (mažų, virtų)
200 gramų šaltai rūkytos šoninės
1 vienetas rausvųjų svogūnų
2 šaukštai barbekiu padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Marinatui skirtus alyvuogių aliejų ir prieskonius suberkite ant nedideliais kubeliais supjaustytos vištienos.
2.
Išmaišykite ir palikite marinuotis apie 15-30 minučių.
3.
Kiekvieną vištienos gabalėlį apsukite šaltai rūkytos šoninės riekele.
4.
Ant iešmelių pakaitomis suverkite šonine apsuktus vištienos gabalėlius, perpus perpjautas virtas bulvytes ir raudonojo svogūno gabalėlius.
5.
Dėkite iešmelius ant švarių aliejumi papurkštų grotelių virš kaitrių žarijų. Kepkite apie 15 minučių, kartais apversdami, kad iš visų pusių apskrustų tolygiai. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo vištienos gabalėlių dydžio, todėl geriausia pasinaudoti maisto termometru – tinkamai iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 74 ᵒC. Neperkepkite, kad vištiena neišsausėtų. Likus porai kepimo minučių, aptepkite iešmelius barbekiu padažu.
6.
Patiekite iš karto su šviežiomis daržovėmis ar kitais mėgstamais pagardais.
Patarimai:
Kepimas orkaitėje. Jei kepsite orkaitėje, įkaitinkite ją iki 220 laipsnių. Iešmelius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba ant orkaitės grotelių. Kepkite apie 15 minučių. Vištiena bus iškepusi, kai storiausioje kepsniuko vietoje temperatūra sieks 74 ᵒC.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital