Vištienos fajitos

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Vištienos fajitos
Vištienos fajitos
Vištienos fajitos
Vištienos fajitos
Autorius apie receptą: Fajitos yra idealus patiekalas ne tik vakarienei ar pietums, bet ir iškylai gamtoje ar vakarienei draugų rate. Smagiausias procesas – pačiam “susikonstruoti” fajitą – visus Fajitos yra idealus patiekalas ne tik vakarienei ar pietums, bet ir iškylai gamtoje ar vakarienei draugų rate. Smagiausias procesas – pačiam “susikonstruoti” fajitą – visus ingredientus patiekite ant stalo ir kiekvienas valgytojas gali ant tortilijos užsidėti tiek ingredientų, ir tokių, kokie jam patinka. Prie fajitų taip pat labai tinka marinuoti mėlynieji svogūnai, gvakamolė, susmulkinti pomidorai, salotos ir tarkuotas sūris. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
10 vienetų tortilijų
1 kilogramas vištienos krūtinėlės
200 gramų grietinės
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas geltonosios paprikos
1 vienetas žaliosios paprikos
1 vienetas rausvųjų svogūnų
30 gramų kalendros
3 šaukštai aliejaus
6 šaukšteliai aštraus padažo (tinka bet koks mėgiamas)
10 skiltelių citrinų (arba žaliųjų citrinų)
2 žiupsneliai druskos
2 žiupsneliai pipirų
Marinatui:
3 šaukštai citrinų sulčių
2.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai druskos
2 šaukšteliai aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis kario
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
1/3 šaukštelio malto kumino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Marinatui skirtus ingredientus sumaišome viename indelyje.
2.
Jei vištienos krūtinėlės labai storos, tuomet jas perpjauname perpus. Storis per plačiausią vietą turėtų būti ~2,5 - 3,5 cm. Vištieną ištriname prieskoniais, dedame į indą, užpilame citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, dar kartą ištriname marinatu. Indą uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms arba pernakt (arba, jeigu skubate, vištieną galite palikti marinuotis kambario temperatūroje, kol iškepsite daržoves, žr. kitus gaminimo žingsnius).
3.
Keptuvėje įkaitiname kelis valgomus šaukštus aliejaus ir kepame pasimarinavusias vištienos krūtinėles iš abiejų pusių po 5 - 7 minutes ant vidutinės ugnies, kol iškepa vidus. Iškeptą vištieną perdedame į sandarų indą, kad neatvėstų.
4.
Paprikas ir svogūną supjaustome juostelėmis. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame daržoves ir maišydami kepame ant vidutinės ugnies, kol daržovės šiek tiek suminkštėja. Daržovių nereikia perkepti, jos turi likti traškios. Iškeptas daržoves dedame į sandarų indą, kad neatvėstų.
5.
Tortilijas pašildome mikrobangėje. Vištieną supjaustome juostelėmis.
6.
Formuojame fajitą į tortilijos vidurį dedame šiek tiek vištienos juostelių, keptų daržovių, kelias kalendros šakeles, uždedame šiek tiek grietinės, aštraus padažo ir išspaudžiame citrinos skiltelę. Taip paruošiame kiekvieną fajitą ir skanaujame!
Patarimai:
Fajitas reikėtų ruošti iškart prieš patiekiant.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Lina
2019-06-06 00:43
Nieks jokios grietinės nededa į fajitas ATSAKYTI
Diana
2019-06-06 16:54
Iš tiesų meksikietiški bei tex-mex patiekalai labai dažnai gardinami būtent grietine, ji dažnai patiekiama kaip padažas ar uždedama pagardinimui ant viršaus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital