Vištienos cepelinai su sūrio ir baravykų padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Vištienos cepelinai su sūrio ir baravykų padažu
Vištienos cepelinai su sūrio ir baravykų padažu
Autorius apie receptą: Išskirtiniai cepelinai nustebins kiekvieną puikiu skoniu ir išskirtiniu vaizdu lėkštėje. Soti ir labai gardi pietų idėja visai šeimai. Išskirtiniai cepelinai nustebins kiekvieną puikiu skoniu ir išskirtiniu vaizdu lėkštėje. Soti ir labai gardi pietų idėja visai šeimai. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas saldžiųjų bulvių
0.5 kilogramo bulvių
200 gramų kukurūzų krakmolo
100 gramų varškės 9% (trintos)
100 gramų pastarnoko
1 vienetas kiaušinių
50 gramų svogūnų
pagal skonį druskos
Įdarui:
300 gramų vištienos šlaunelių mėsos
1 vienetas kiaušinių
50 gramų vytinto kumpio
50 gramų svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
300 gramų vandens
100 gramų vištienos kaulų
50 gramų džiovintų baravykų (mirkytų vandenyje)
50 gramų kietojo sūrio
50 gramų grietinės
10 gramų čiobrelių
5 gramai rozmarino
5 gramai petražolių
5 gramai krapų
pagal skonį druskos
Virimui:
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį krakmolo
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nuvalytos bulvės sutarkuojamos kartu su svogūnais, pastarnokais. Tarkuojamos pamaišant, kad tolygiai išsimaišytų.
2.
Sutarkuotą masę perkošiame per cepelinmaišį arba merlių. Sultys turi būti labai gerai išspaustos, kad nevarvėtų.
3.
Viduryje padaroma duobelė, sudedama varškė, įmušamas kiaušinis, suberiamas krakmolas, druska ir pipirai.
4.
Įdarui vištienos šlaunelės nukaulinamos ir susmulkinamos kubeliais. Suberiami smulkinti svogūnai, išmaišoma. Įmušamas kiaušinis ir sudedamas smulkintas kumpis. Suberiama druska, pipirai, tarkuotas sūris ir viskas gerai išmaišoma.
5.
Imama bulvių masės, delne formuojamas nedidelis paplotėlis. Į vidurį dedamas paruoštas įdaras ir formuojami cepelinai.
6.
Puode užverdamas vanduo,pasūdomas, įberiama krakmolo. Išmaišoma ir atsargiai sudedami paruošti cepelinai. Verdama 10-15 minučių.
7.
Padažui vištienos kaulai susmulkinami ir kepami aliejumi įkaitinoje keptuvėje kartu su oda. Kartas nuo karto pamaišoma. Kepama apie 10-15 minučių. Kai apskrunda, supilama pusė vandens ir kaulai troškinami. Kai vanduo nugaruoja, dedamas smulkintas kumpis, smulkiais kubeliais pjaustyti baravykai, dar kepinama 10 minučių. Supilamas vanduo ir dar 10 minučių verdama.
8.
Padažas perkošiamas, dedama grietinė ir tarkuotas sūris, smulkinti žalumynai ir druska. Viskas išmaišoma.
9.
Cepelinai tiekiami su paruoštu padažu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital