Vištienos "blauzdelės" tešloje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Vištienos "blauzdelės" tešloje
Vištienos "blauzdelės" tešloje
Vištienos "blauzdelės" tešloje
Vištienos "blauzdelės" tešloje
Vištienos "blauzdelės" tešloje
Vištienos "blauzdelės" tešloje
Vištienos "blauzdelės" tešloje
Autorius apie receptą: Taip keptos vištienos receptą aptikau visai atsitiktinai, pati idėja patiko, tad nusprendžiau išsikepti. Pavyko tobulai! Visiems, kas ragavo labai, labai patiko. Yra ką nuveikti Taip keptos vištienos receptą aptikau visai atsitiktinai, pati idėja patiko, tad nusprendžiau išsikepti. Pavyko tobulai! Visiems, kas ragavo labai, labai patiko. Yra ką nuveikti ruošiant šį patiekalą, bet pastangos tikrai to vertos. Dabar taip gamintą vištieną gaminsime dažniau. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
Įdarui:
7 vienetai vištienos blauzdelių
4 skiltelės česnako
2 šaukštai lydyto sūrelio (apie 80-100 g)
1 šaukštas aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį maltos raudonosios paprikos
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
150 gramų grietinės
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio cukraus
Aptepimui:
0.5 vieneto kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenėlyje sumaišome prieskonius – druską, juoduosius pipirus, paprikas. Visko dedame pagal skonį, taip pat drąsiais juos keiskite į savo mėgstamiausius.
2.
Apibarstome prieskoniais vištienos blauzdeles, sudedame trintą ar smulkiai pjaustytą česnaką, užpilame aliejaus ir gerai ištriname mėsą, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Paliekame apie 30 min. pasimarinuoti.
3.
Sudedame blauzdeles į kepimo indą ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Tol kol blauzdelės iškeps.
4.
Iškeptas blauzdeles truputį atvėsiname, kad būtų įmanoma pjaustyti. Nuimame nuo kaulo mėsą, ją supjaustome, sudedame į indą. Kaulų neišmetame, bet gražiai nuvalome ir atidedame į šalį.
5.
Į mėsą įdedame 2 kupinus šaukštus lydyto sūrelio ir išmaišome.
6.
Tešlai miltus sumaišome su druska, cukrumi, kepimo milteliais.
7.
Atskirame inde įmušame kiaušinį, sudedame grietinę ir įpilame aliejaus, išmaišome. Kai išmaišome, supilame šią skystą masę ant padarytos birios ir maišome, po to minkome tešlą. Tešla turėtų gautis minkšta, truputį limpanti prie rankų.
8.
Stalviršį šiek tiek patepame aliejumi. Paruoštą tešlą supjaustome į 7 dalis, iš kiekvienos suformuojame blyną. Viską daryti pirštais, be kočėlo.
9.
Į vieną tešlos blynelį vidų sudedame septintadalį įdaro, viduryje pastatome kaulą ir sulipdome tešlos kraštus ties kaulo viduriu. Taip suformuosime krepšelį su kaulu.
10.
Sustatome krepšelius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tešla turi būti gražiai apskurdusi.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital