Vištiena su morkomis ir pievagrybiais grietinėlės padaže

AUTORIUS:
Indrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Vištiena su morkomis ir pievagrybiais grietinėlės padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Aromatingas, jaukus, pikantiškas ir labai skanus patiekalas, kurį labai paprasta pasiruošti namuose. Vištiena iškepa sultinga, o daržovės suteikia malonią skonio natą. Aromatingas, jaukus, pikantiškas ir labai skanus patiekalas, kurį labai paprasta pasiruošti namuose. Vištiena iškepa sultinga, o daržovės suteikia malonią skonio natą. Labai gardu valgyti su virtais ryžiais ar bulvių koše. (...daugiau) Indrė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų vištienos krūtinėlės (apytikriai, galima naudoti šlaunelių mėsą)
250 gramų pievagrybių
300 gramų vištienos sultinio (apytikriai)
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
60 gramų grietinėlės (arba 1 šaukšto grietinės)
30 gramų kvietinių miltų
1 vienetas svogūnų
2 šaukšteliai aliejaus
1 šaukštas sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais.
2.
Į keptuvę pilti aliejų, dėti sviestą, ištirpinti, sudėti vištieną ir kepti apie 6 - 8 minutes iki kol gražiai apkeps. Vištieną išimti iš keptuvės ir atidėti.
3.
Morkas ir pievagrybius supjaustyti griežinėliais. Svogūną susmulkinti.
4.
Į tą pačią keptuvę, kurioje kepėte vištieną, sudėti pjaustytas morkas ir svogūną, berti druską, pipirus, išmaišyti ir kepti apie 4 - 7 minutes kol daržovės ims minkštėti.
5.
Į keptuvę su daržovėmis suberti pievagrybius ir kepti kol jie pradės ruduoti ir išsiskirs sultys.
6.
Daržoves pabarstyti miltais, tuomet pilti 200 ml sultinio ir troškinti kol skystis pradės tirštėti.
7.
Į keptuvę grąžinti vištieną, supilti likusį sultinį ir padidinti kaitrą, užvirti. Kai mišinys pradės burbuliuoti, sumažinti kaitrą iki vidutinės ir virti, kol sumažės skysčio ir jis taps tirštesnis.
8.
Į keptuvę su vištiena supilti grietinėlę, išmaišyti ir troškinti ant silpnos kaitros kol bus pasiekta norima padažo konsistencija. Jei norisi skystesnio, galima įpilti dar šiek tiek sultinio.
9.
Skanu valgyti vieną ar su ryžiais, kitu mėgstamu garnyru.
Patarimai:
Jei norite intensyvesnio vištienos skonio ją prieš gaminant galima pamarinuoti - pabarstyti druska, pipirais, prieskoniais vištienai ar kitais mėgstamais priedais ir tik tuomet kepti ar, jei turite laiko, palikti marinuoti valandą ar daugiau.
Galima gardinti ir kitais mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui, įberti rūkytos paprikos miltelių, itališkų žolelių, o jei mėgstate aštriau, įdėti smulkintos aitriosios paprikos ar jų miltelių.
AUTORIUS: Indrė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital