Vištiena su imbierais ir sūdytomis citrinomis

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Vištiena su imbierais ir sūdytomis citrinomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg vištienos blauzdelių
1 didelis pankolis
100 g džiovintų kriaušių
1 sauja rupios jūros druskos
1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
2 dideli svogūnai
2 valgomi šaukštai alyvų aliejaus
3 valgomi šaukštai marinuoto imbiero
2 didesnės sūdytos citrinos
2 arbatiniai šaukšteliai maltų kmynų
1 valgomas šaukštas cinamono
1 arbatinis šaukštelis kalendrų sėklų (ne maltų)
1 sauja pjaustytų kalendrų lapelių (galima dėti ir bazilikų)
500 ml vištienos (daržovių) sultinio
 2 valgomi šaukštai kedro riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:

Nuplautas ir nusausintas viščiukų blauzdeles pabarsčiau rupia jūros druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Kriaušes užpyliau verdančiu vandeniu. Kol pankolį ir svogūną pjausčiau griežinėliais, kriaušės pamirko. Išmirkusias kriaušes irgi supjausčiau griežinėliais.

Įkaitintoje keptuvėje apkepiau blauzdeles. Išėmiau.

Pakepinau svogūnus, kriaušes ir pankolį.

Į karščiui atsparų indą sluoksniais dėjau mėsą, pakepintas daržoves, imbiero griežinėlius, žiedeliais pjaustytas sūdytas citrinas, viską pabarstydama anksčiau išvardintais prieskoniais. Viską užpyliau sultiniu, pakepintais kedrų riešutais.

Indą uždengiau folija ir 180 laipsnių karštyje troškinau 2 valandas.
 

Mėsa turi būti minkšta, lengvai nusiimti nuo kaulų.
 

SKANAUS!

AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital