Vištiena su alyvuogėmis ir pomidorais

AUTORIUS:
Fausta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vištiena su alyvuogėmis ir pomidorais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Yra šimtai vištienos troškinimo variantų, tačiau šis yra vienas iš mano mėgstamiausių. Česnakai, pomidoriukai, mėgstamos žolelės nuostabiai papildo šio patiekalo Yra šimtai vištienos troškinimo variantų, tačiau šis yra vienas iš mano mėgstamiausių. Česnakai, pomidoriukai, mėgstamos žolelės nuostabiai papildo šio patiekalo skonį. Jei norite ir mėgstate, vietoje sultinio galite naudoti baltą vyną. (...daugiau) Fausta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai vištų šlaunelių (su odele ir kaulu, kulšelių ar blauzdelių)
240 mililitrų daržovių sultinio (arba vištienos, galima keisti nealkoholiniu vynu)
200 gramų vyšninių pomidorų (arba dviejų didelių ar pagal skonį)
100 gramų žaliųjų alyvuogių
4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas provanso žolelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištienos šlauneles dėti į dubenį, berti druską, pipirus ir gerai įtrinti.
2.
Į didesnę keptuvę (labai tiktų naudoti tą, su kuria galima kepti ir orkaitėje) pilti aliejų, įkaitinti, sudėti vištienos šlauneles ir kepti kelias minutes iki kol apskrus. Kai vištienos šlaunelės paruduos iš vienos pusės, jas apversti, kad apkeptų iš visų pusių.
3.
Jei su jūsų naudojama keptuve negalima kepti orkaitėje, viską perdėkite į kepimo formą. Vištienos šlauneles pabarstyti provanso žolelėmis, smulkiai pjaustytais česnakais, berti pusiau perpjautus (nebūtina pjaustyti) vyšninius pomidorus, alyvuoges. Supilti sultinį.
4.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių arba iki kol vištiena iškeps.
5.
Iškepusią vištieną išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti 5 minutes, tuomet patiekti su ryžiais, bulvių koše, salotomis ar kitu mėgstamu garnyru.
AUTORIUS: Fausta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital