Vištiena morkų ir grietinėlės padaže - be galo skanu!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 140)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 140)
Vištiena su morkų grietinėlės padažu
Vištiena su morkų grietinėlės padažu
Vištiena su morkų grietinėlės padažu
Vištiena su morkų grietinėlės padažu
Autorius apie receptą: Negaliu sustoti, kaip skanu... Smagus jausmas, kai paprasti produktai taip nustebina savo draugišku skoniu, lyg būtu susikabinę rankomis. Negaliu sustoti, kaip skanu... Smagus jausmas, kai paprasti produktai taip nustebina savo draugišku skoniu, lyg būtu susikabinę rankomis. Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų vištienos (naudojau keptą, bet tinka ir nekepta file - žr. patarimus)
4 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
250 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
150 mililitrų sultinio (vištienos ar daržovių)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištieną atskiriame nuo kaulų ir susmulkiname (jei naudotumėte nekeptą, žr. patarimus apačioje).
2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintą svogūną. Morką sutarkuojame burokine tarka ir sudedame į keptuvę šalia svogūnų. Maišydami pakepiname apie 5 minutes. Supilame sultinį ir uždengę troškiname, kol daržovės suminkštės.
3.
Sudedame vištieną, pagardiname druska ir pipirais, užberiame miltų, išmaišome ir, maišant, supilame grietinėlę.
4.
Kaitiname ant nedidelės liepsnos, kol padažas sutirštės. Valgome su ryžiais.
Patarimai:
Vištiena. Aš vištieną naudojau jau iškeptą, bet galite naudoti ir file (skaniausia bus su šlaunelių mėsa) - ją supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pabarstykite mėgiamais vištienos prieskoniais ir iškepkite keptuvėje ant sviesto ar aliejaus pačią pirmą. Tada vištieną atidėkite ir toje pačioje keptuvėje ruoškite viską pagal receptą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (26)
Eva
2023-10-11 18:28
Šitas receptas visada sušildo širdį ATSAKYTI
Vivi
2022-08-16 23:16
Niam niam labai skaniai gavosi ❤️ ATSAKYTI
Mantas
2022-03-17 20:26
Jo galiu pasakyti čia buvo kažkas tokio ko niekados nepamiršiu toks skonis tobulas kas ragavo sakė taip skaniai neteko dar valgyti o brolis galvojo jog aš čia iš restorano pirkau ir keptuvėje pasildziau:))) Na žodžiu numeris vienas dabar šis patiekalas mano virtuvėje tik aš dar vištienos filė apkepiau elektrinėje orkaitėje panašiai kaip šašlykus ant iešmo besisukančius ir vis apslakstydavau alyvuogių aliejumi tai su šituo padažu gavosi tobula vištiena skaniai apskrudusia. ATSAKYTI
Kristė
2022-02-26 23:24
Geras receptas, mama taip ruošdavo vištieną: vištienos gabaliukus apkepdavo keptuvėje su sviestu, pradėdavo smulkintą svogūną ir daug morkų, bet morkos būtinai pjaustytos trikampiukais (į keturias dalis ir riekelėm), viską pakepinus supilamas sultinys, patroškinti ir pridėti grietinės arba grietinėlės, sutirštinti miltais jeigu reikia. Priminete šiuo receptu vaikystę :) ATSAKYTI
Ligita
2021-12-14 19:59
Vyrui laaaabai patiko,gaminau iš likusios keptos paukštienos. Gaminsiu tikrai ir nekartą. ATSAKYTI
Lukas
2021-11-25 15:01
TOBULAAAAA ATSAKYTI
Lina
2021-10-03 20:52
Be galo skanu!!!! ATSAKYTI
onute
2021-03-11 09:48
gali buti ir neiskaulita vistiena daugiau morku svogunu pabandykit ATSAKYTI
Greta
2021-03-01 20:35
Žiauriai skanu. ATSAKYTI
Ege
2021-01-07 20:52
Verta išbandyti, gaunasi skaniai ATSAKYTI
Rena
2020-11-19 17:39
Idomi ideja, kad darzoves pakepus reikia dar patroskinti sultynyje.
As vietoj riebios grietines dejau grietinele, arba single cream , dejau pora saukstu miltu. Kai pabaige tirsteti, truko skonio, todel isspaudziau 1 citrinos cultis, ir ismaisiau. Nuostabus skonis! ATSAKYTI
Rasa
2020-11-04 17:14
O sultinuką kokį dėjot? ATSAKYTI
Rasa
2020-11-04 17:10
Kokį sultinį naudojot? ATSAKYTI
Vaiva
2020-10-20 17:59
Labai labai skanu!! ATSAKYTI
Vika
2020-08-25 18:02
Nerealiai skaniai, šiaip kažko norėjos paaštrinti skoniui, bet tai tik smulkmena, tikrai skanus patiekalas ATSAKYTI
Domi
2020-06-21 15:42
O vistyte kiek laiko kepinote? Ar visiskai iskepta dejote i svogunu bei morku misini, i keptuve? ATSAKYTI
Kotryna
2020-06-23 18:02
Aš dedu jau visiškai iškeptą, neilgai trunka ten kol tas padažiukas sutirštėja :) Labai daug patarimų ir receptų, kaip iškepti vištieną galima rasti čia. ATSAKYTI
R
2020-03-11 16:16
Labai skanu ATSAKYTI
Liuks
2020-03-06 21:25
Pasaka o ne maistas ATSAKYTI
Laura
2020-02-28 15:16
Nesu gera kulinare ir retai pavyksta paciai pasigaminti kazka tikrai skanaus, taciau sis receptas net mane priverte suzibeti :D Butinai siulau pabandyti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital