Vištiena ir daržovėmis įdarytas moliūgas

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Vištiena ir daržovėmis įdarytas moliūgas
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Puikus patiekalas savaitgalio pietums. Esu gaminusi įdarytas paprikas, baklažanus, cukinijas, na o moliūgo niekada. O juk dabar jų tiek daug, tad nusprendžiau išmėginti. Skonis Puikus patiekalas savaitgalio pietums. Esu gaminusi įdarytas paprikas, baklažanus, cukinijas, na o moliūgo niekada. O juk dabar jų tiek daug, tad nusprendžiau išmėginti. Skonis ir tekstūra pranoko lūkesčius, o įdarą aprašiau man patinkantį tex-mex stiliaus, bet jį drąsiai galima koreguoti pagal savo skonį. Aš gaminau su vištiena, tačiau galima dėti ir mėgstamą maltą mėsytę ar visai nedėti mėsos, o pagardinti daugiau įvairių daržovių. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas sviestinio moliūgo (didesnio)
400 gramų vištienos filė (naudojau krūtinėlę, bet tinka ir šlaunelių mėsa)
150 gramų pievagrybių
1 vienetas raudonosios paprikos (nedidelės arba 0.5 didesnės)
3 šaukštai konservuotų kukurūzų
3 šaukštai konservuotų pupelių (naudojau juodąsias, bet tinka ir raudonos ar baltos)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (arba paprasto svogūno)
1 sauja špinatų (nebūtina)
3 šaukštai pomidorų padažo (arba salsa padažo)
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba salddžios paprikos miltelių)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
Viršui:
50 gramų sūrio (nebūtina, bet labai tinka)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2.
Perpjauti moliūgą per pusę, išskobti sėklas ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą pjūviu į viršų. Apšlakstyti trupučiu aliejaus, pabarstyti druska ir pipirais. Kepti apie 60-70 min arba iki moliūgo vidus suminkštės (peilis lengvai smigs).
3.
Kol kepa moliūgas, pasiruošti įdarą: vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pabarstyti trupučiu druskos bei pipirų, pievagrybius supjaustyti riekelėmis, svogūną - mažais kubeliais.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti. Dėti svogūną ir maišant pakepint 2-3 min. Dėti vištieną ir maišant kepti iki švelniai apskrus. Dėti griežinėliais pievagrybius ir kepti 5-6 minutes iki grybai sukris.
5.
Į keptuvę dėti pupeles, kukurūzus, špinatus (jei naudojate), berti raudonėlį, kuminą, rūkytą papriką, aitriąją papriką bei dėti pomidorų padažą. Išmaišyti ir maišant pakepinti 1-2 minutes, kad skoniai susijungtų.
6.
Išskobti iškepusio moliūgo minkštimą paliekant apie 2 cm storio sieneles (minkštimo neišmesti, žr. patarimus), sudėti paruoštą įdarą, ant viršaus užberti tarkuotą sūrį.
7.
Įdarytą moliūgą dėti atgal į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepti 10-15 min iki išsilydys sūris.
Patarimai:
Išskobto minkštimo neišmeskite, o sutrinkite jį į tyrę. Šiame straipsnyje dalinamės net 22 receptais, kur ją panaudoti - nuo sriubų iki sausaiių bei pyragų.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital