Vištiena įdarytos saldžios bulvės

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Vištiena įdarytos saldžios bulvės
@Shutterstock
Vištiena įdarytos saldžios bulvės
Vištiena įdarytos saldžios bulvės
Autorius apie receptą: Labai skanus, maistingas ir nesudėtingai paruošiamas patiekalas! Paruošti šiek tiek užtruks, bet rezultatas to tikrai vertas. Jeigu nemėgstate pupelių, jų galima visai Labai skanus, maistingas ir nesudėtingai paruošiamas patiekalas! Paruošti šiek tiek užtruks, bet rezultatas to tikrai vertas. Jeigu nemėgstate pupelių, jų galima visai nedėti ar pakeisti avinžirniais. (...daugiau) Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai saldžiųjų bulvių (didelių)
1 vienetas vištienos filė (virtos)
100 gramų konservuotų pupelių
50 gramų sūrio (tarkuoto)
1/4 vieneto rausvųjų svogūnų
1 vienetas jalapenų (nebūtina, jei nenorite aštriai)
2 šaukštai aštraus pomidorų padažo (kokybiško)
1 skiltelė česnako
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1/4 šaukštelio maltos kalendros
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulvių (nenuluptas) viršų subadyti šakute, įvynioti į foliją ir kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės.
2.
Vištieną išskirstyti šakute ar supjaustyti plonomis juostelėmis.
3.
Pupeles nukošti, svogūną ir jalapeną susmulkinti, viską išmaišyti su vištiena ir pomidorų padažu. Pagardinti prieskoniais, druska, smulkintu česnaku.
4.
Bulves perpjauti išilgai pusiau, išskobti dalį minkštimo ir išmaišyti su vištienos mase.
5.
Vištienos mase įdaryti bulvių puseles. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstyti tarkuotu sūriu.
6.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 - 7 minutes, kol ištirps sūris. Skanaus!
Patarimai:
Skanu ir be pupelių ar jas galima keisti avinžirniais.
Saldžias bulves galima kepti ir neįvyniojus į foliją, o tik subadžius viršuje šakute (būtinai tik viršuje!) - bulvės iškeps truputį sausesnės, bet taip pat labai skanios.
AUTORIUS: Jolanta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Justina
2022-07-07 12:10
Kaip suprasti ,,vištieną išskirstyti šakite?” ATSAKYTI
Auksė
2022-07-07 13:29
Vištieną susmulkinti šakute - įsmeigiant į vištieną ir tempiant šakutę, taip susmulkinant mažais gabalėliais. Galima ir tiesiog smulkiai susmulkinti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital