Vištiena baltame padaže

AUTORIUS:
Valentina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vištiena baltame padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Vištiena iškepa su maloniai traškia plutele, o padažas suteikia gardaus, česnakinio pikantiškumo. Gardu tiekti su bulvėmis, mėgiamomis salotomis, daržovėmis ar tiesiog Vištiena iškepa su maloniai traškia plutele, o padažas suteikia gardaus, česnakinio pikantiškumo. Gardu tiekti su bulvėmis, mėgiamomis salotomis, daržovėmis ar tiesiog valgyti vieną. (...daugiau) Valentina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų vištienos (tiks petukai, šlaunelių mėsa, sparneliai, kulšelės)
100 mililitrų pieno
1 vienetas svogūnų
80 mililitrų vandens
30 mililitrų augalinio aliejaus (apytikriai)
4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 šaukštas prieskonių vištienai (arba kitų mėgiamų)
pagal skonį druskos
pagal skonį krapų (ar svogūno laiškų, petražolių, kitų žalumynų, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
2.
Į kepimo indą (kurį galima naudoti kepimui orkaitėje) sudėti vištieną, berti druską ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi, gerai įtrinti.
3.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 - 40 minučių iki kol iškeps. Galima kepti ir keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol vištiena gražiai apskrus.
4.
Kol vištiena kepa, paruošti padažą. Česnaką išspausti, sutarkuoti smulkia tarka arba smulkiai sukapoti. Svogūną susmulkinti.
5.
Į keptuvę suberti svogūną ir kelias minutes apkepti iki kol suminkštės, tuomet supilti vandenį, pieną, suberti česnaką ir užvirti. Iškepusią vištieną sudėti į karštą padažą, patroškinti dar porą minučių ir nukelti nuo kaitros.
6.
Prieš tiekiant pabarstyti smulkintais krapais.
Patarimai:
Papildomai į padažą galima įberti kitų mėgstamų prieskonių, jei mėgstate ryškesnius skonius. Labai tinka panaudoti ir turimus sūrių likučius - tiesiog sudėkite smulkintą sūrį į padažą ir pašildykite iki kol ištirps. Jei norisi, galima į padažą įberti žirnelių, kukurūzų, brokolio žiedynų, kad būtų sočiau ir spalvingiau.
AUTORIUS: Valentina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital