Vištiena daržovių padaže

AUTORIUS:
Aina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Vištiena daržovių padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Vieno puodo vakarienė arba pietūs - nereikia ilgai sukiotis virtuvėje, nereikia įmantrių ingredientų, o skonis tiesiog puikus. Labai skanu tiekti su makaronais, bulvėmis. Vieno puodo vakarienė arba pietūs - nereikia ilgai sukiotis virtuvėje, nereikia įmantrių ingredientų, o skonis tiesiog puikus. Labai skanu tiekti su makaronais, bulvėmis. Aina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai vištų šlaunelių (be kaulų, su oda arba krūtinėlės)
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)
200 gramų pomidorų padažo
150 gramų juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
120 gramų pievagrybių
120 mililitrų daržovių sultinio (žr. patarimus)
1 vienetas paprikos
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis itališkų žolelių (džiovintų)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį baziliko (arba petražolių ar kitų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į keptuvę, kurią galima naudoti ir orkaitėje (žr. patarimus), įpilti aliejaus. Įkaitinti.
2.
Vištieną pabarstyti druska, pipirais. Į keptuvę sudėti vištieną odele į apačią ir apkepti 5 - 6 minutes iki kol gražiai apskrus. Tuomet apversti ir dar pakepti 5 - 6 minutes iki kol apskrus. Vištieną išimti iš keptuvės ir atidėti.
3.
Į tą pačią keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti.
4.
Svogūnus, paprikas, pievagrybius susmulkinti. Į keptuvę sudėti svogūnus, paprikas, pievagrybius ir kepti apie 7 minutes iki kol daržovės suminkštės. Įspausti česnako, sudėti alyvuoges ir pakepti dar 30 sekundžių, pagardinti druska, pipirais. Supilti sultinį, užvirti. Virti 5 minutes arba iki kol sultinio kiekis sumažės. Sudėti pomidorų padažą, konservuotus pomidorus, suberti itališkas žoleles ir išmaišyti. Tuomet sudėti vištieną, šaukštu šiek tiek ant vištienos uždėti paruošto padažo. Keptuvę uždengti folija.
5.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje 35 minutes arba iki kol vištiena iškeps.
6.
Išimti keptuvę iš orkaitės, pabarstyti bazilikais ir tiekti.
Patarimai:
Daržovių sultinį galima keisti baltu vynu.
Jei neturite keptuvės, kurią galima naudoti kepimui orkaitėje, tuomet viską galima apkepti paprastoje keptuvėje, o vėliau perdėti į kepimo indą.
AUTORIUS: Aina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital