Vištiena švelniame česnakiniame padaže

AUTORIUS:
Milda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Vištiena švelniame česnakiniame padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nuostabi idėja pietums ar vakarienei su šeima! Vištiena iškepa su malonia plutele ir labai sultinga, o česnakinis padažas suteikia malonią skonio natą. Gardu tekti su Nuostabi idėja pietums ar vakarienei su šeima! Vištiena iškepa su malonia plutele ir labai sultinga, o česnakinis padažas suteikia malonią skonio natą. Gardu tekti su mėgstamomis daržovėmis, bulvių koše, bulvėmis, ryžiais ar kitais mėgstamais priedais. (...daugiau) Milda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų vištienos krūtinėlės (apytikriai)
100 gramų briuselio kopūstų (arba smidrų, brokolio, kitų daržovių)
4 šaukštai kietojo sūrio (tarkuoto)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai itališkų žolelių
pagal poreikį kvietinių miltų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
400 mililitrų vištienos sultinio (arba jautienos)
100 mililitrų grietinėlės (arba 1 šaukšto grietinės)
50 gramų kietojo sūrio (ar kito mėgstamo, tarkuoto)
5 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
3 šaukštai sviesto
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis sojos padažo
1 šaukštelis svogūnų mitelių (arba česnako miltelių)
0.5 šaukštelio dižono garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną supjaustyti norimo dydžio kepsneliais arba gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais, itališkomis žolelėmis, išmaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų.
2.
Į lėkštę berti miltus, tarkuotą kietąjį sūrį. Į paruoštą mišinį pavolioti vištienos gabalėlius iš visų pusių.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti vištieną, kepti iš abiejų pusių po 4–5 minutes kol susidarys auksinė plutelė. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo vištienos gabalėlių storio. Vištieną išimti ir atidėti.
4.
Padažui paruošti, į dubenėlį pilti vištienos sultinį, sojos padažą, berti svogūnų miltelius, dėti garstyčias, išmaišyti.
5.
Česnako skilteles smulkiai susmulkinti. Briuselio kopūstus perpjauti pusiau.
6.
Į keptuvę, kur kepė vištiena dėti sviestą, ištirpinti, dėti česnakus, briuselio kopūstus ir pakepti kelias minutes iki kol česnakai pradės karamelizuotis, o briuselio kopūstai apkeps. Tuomet briuselio kopūstus išimti ir sudėti prie iškeptos vištienos.
7.
Į keptuvę su česnakais berti miltus ir išmaišyti iki kol neliks gumulėlių ir sausų miltų, tuomet supilti paruoštą padažą su vištienos sultiniu, užvirti, tuomet sumažinti kaitrą iki silpnesnės iki kol padažas kiek sutirštės, tuomet atsargiai supilti grietinėlę, berti tarkuotą sūrį ir dar trumpai pašildyti. Jei norisi skystesnio, įpilkite daugiau sultinio ar vandens.
8.
Vištieną grąžinti atgal į keptuvę su padažu, uždengti dangčiu ir troškinti dar apie 5 minutes, sudėti briuselio kopūstus ir tiekti.
AUTORIUS: Milda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital