Višta užkepta druskoje

AUTORIUS:
Tatjana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
 Višta užkepta druskoje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
jūros druska 1kg
Krapų sėklos 3 v.š.
Višta 1 vnt
alyvuogių aliejus
citrinos 2 vnt
Bazilikas 10 gr
mairūnas 10 gr
temjanas 10 gr
lauro lapai 10 gr
kiaušiniai 2 vnt

Padažui:
Grietinė 2 v.š
rukolos žolė
krienai 1 v.š.
citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Suberti druską į didelį indą.krapų sėklas sumalti kad pajustum krapų aromatą. Įberti sėklas į druską ir įmušti kiaušinius. Viską gerai išmaišyti. Paimti baziliko lapus ir kitas žoleles ir sumalti taip, kad išsiskirtų sultys. Sutarkuojame šiek tiek citrinos žievės ir įdedam į žolele. Įpilam alyvuogių aliejaus ir dar truputi pamalam. Švarią vištą ištrinam gautu žolelių mišiniu. Į vidų įdedam likusias žoles ir kubeliais supjaustytą citriną. Į kepimo skardą paskleidžiame pusę druskos, padedame ant jos vištą ir uždengiame su likusia druska taip, kad neliktu neuždengtos vietos (kaip kokonas turėtų gautis). Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas. Padažas: Įdėti grietinės, krienų, šiek tiek citrinos sulčių ir truputį rukolos. Viską išmaišyti. Gautą padažą įdėti į padažinę ir pateikti prie vištos. Kai višta iškeps, nulupti druską (ji gausis panašiai kaip akmens masė, todėl labai lengvai ją nuimsite) Viduje išvysite pasakiškai gražią auksinės spalvos, ir labai sultingą vištą. Skanaus!
AUTORIUS: Tatjana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital