Viščiukas tabaka

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Viščiukas tabaka
Viščiukas tabaka
Viščiukas tabaka
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1  (1 - 1,2 kg) atvėsintas viščiukas
4 skiltelės česnako
druskos
3 šaukštai įvairių pipirų mišinio
1 - 2 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viščiuką nuplaukite šaltu vandeniu, perpjaukite išilgai per krūtinėlę. Viščiuką „išskleiskite“ nugara į viršų, mėsai mušti plaktuku pamuškite krūtinės kauliukus, šlauneles ir sparnelius. Česnakų skilteles supjaustykite į 10 mažų skiltelių ir jas sukaišiokite į šlauneles, padarydami mažas įpjovas aštriu peiliu. Tą patį padarykite ir su sparneliais, krūtinėle bei nugara. Viščiuką įtrinkite druska, įvairių pipirų mišiniu. Viščiuko kepimui nurodysiu kelis mano išbandytus būdus:

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Viščiuką dėkite nugarėle į viršų. Ant viršaus uždėkite lėkštę ir ant jos puodą su karštu vandeniu, kad geriau prispaustų. Kepkite viščiuką ant vidutinės kaitros apie 10-15 min. Kepimo laikas priklauso nuo viščiuko dydžio ir jūsų noro valgyti mažiau ar daugiau apskrudusį patiekalą. Apverskite viščiuką ir dar kepkite 10-15 min. Iškepusį viščiuką patiekite nepjaustytą, su šviežiomis daržovėmis.

2. Viščiuką aptepti aliejumi ir dėkite į kepimo maišelį, prakirpti viršuje skylę. Kepti apie 80 minučių 180 0C orkaitėje. Skanaus :)
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
nerka
2011-06-03 22:34
keptuvej kepant siulau nupjaut sparnelius, taip geriau apkepa :) ir nepamirskit kmynu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital