Visada pavykstantis slyvų pyragas

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Lengvas slyvų pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus ir visada pavykstantis slyvų pyragas. Jį taip pat tinka kepti su obuoliais, abrikosais, persikais ar uogomis. Receptą kažkada nusižiūrėjau Labai skanus ir visada pavykstantis slyvų pyragas. Jį taip pat tinka kepti su obuoliais, abrikosais, persikais ar uogomis. Receptą kažkada nusižiūrėjau Dautartės tinklaraštyje ir su nedideliais pakeitimais jis labai skaniai prigijo mūsų šeimoje. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
230 gramų miltų
150 gramų cukraus
125 mililitrai pieno
90 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių (didelio arba 2 mažų)
3 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
Viršui:
500 gramų slyvų (perpjautų pusiau, be kauliukų)
3 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Visus tešlai skirtus ingredientus sudėti į dubenį ir mikseriu išsukti iki vientisos masės.
2.
Ją sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą (maniškė buvo 20x20 cm, bet tinka ir didesnė ar mažesnė, tiesiog koreguokite kepimo laiką). Ant viršaus išdėlioti slyvų puseles (pjūviu aukštyn) ir įspausti į tešlą.
3.
Mažame indelyje sumaišti cukrų su cinamonu ir šiuo mišiniu apibarstyti pyrago viršų.
4.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių arba kol įsmeigus pagaliuką į pyrago vidurį jį ištrauksite neapsivėlusį tešla (tik smeikite ne į slyvą:)
5.
Traukti iš orkaitės, pjaustyti ir gardžiuotis. Skanaus!!
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dangira
2018-08-13 16:57
O man labai patiko, puikus pyragas pavyko. Tik aš kepiau didesnėje formoje, tai buvo plonesnis, bet toks drėgnas ir slyvų rūgštelė puikiai derėjo. ATSAKYTI
Rita
2018-08-13 15:03
Ne piragas o š.... Paskutinis, net foto ne jūsų pirago,nes viršus neapibarstytas cinamonu. Veltui sugadinau ingridientus. Kažko trūksta tam recepte ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis