Visada pavykstantis biskvitas tortams

AUTORIUS:
Jurgita Jurevičienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Visada pavykstantis biskvitas tortams
Visada pavykstantis biskvitas tortams
Visada pavykstantis biskvitas tortams
Visada pavykstantis biskvitas tortams
Visada pavykstantis biskvitas tortams
Autorius apie receptą: Kepame klasikinį biskvitą 24 cm torto formai. Man šis biskvitas visada pavyksta. Beje, jeigu norite šokoladinio biskvito, dėkite 50 g kavavos ir tada sumažinkite miltų kiekį Kepame klasikinį biskvitą 24 cm torto formai. Man šis biskvitas visada pavyksta. Beje, jeigu norite šokoladinio biskvito, dėkite 50 g kavavos ir tada sumažinkite miltų kiekį atitinkamai (dėkite 50g mažiau negu recepte parašyta) (...daugiau) Jurgita Jurevičienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
6 vienetai kiaušinių (m dydžio)
200 gramų miltų (kakaviniam biskvitui dedame 50 gr mažiau miltų)
200 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrum, kol masė pabala ir tūris padidėja 2-3 kartus. Aš plaku mikseriu apie 8-10 min.
2.
Miltus per kelis kartus įsijojame į kiaušinius, kaskart atsargiai išmaišydami. Maišome švelniais judesiais, geriausia mentele, kad neliktų miltų gumulėlių, bet ir kad jokiu būdu nepermaišytume tešlos.
3.
Kepimo formos (ingredientai skirti 24 cm skersmens apvaliai) dugną išklojame kepimo popieriumi. Sukrečiame tešlą, išlyginame paviršių.
4.
Biskvitą kepame iki 160° įkaitintos orkaitės viduryje apie 20 - 25 minučių (kepame ne ant vidurinės orkaitės lentynos, o kad biskvitas būtų per orkaitės vidurį, ne per arti kaitinimo elemento). Tikslus kepimo laikas labai priklausys nuo orkaitės. Ar biskvitas iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku - jeigu ištraukus pagaliuką jis lieka švarus, vadinasi, biskvitas iškepė.
5.
Iškepusiam biskvitui leidžiame apie pusvalandį atvėsti išjungtoje orkaitėje truputį pravertomis durelėmis, tada išimame iš orkaitės, peiliu apvedame palei kraštus ir leidžiame atvėsti galutinai.
6.
Biskvitą pjaustome tik visiškai atvėsusį.
AUTORIUS: Jurgita Jurevičienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (32)
Vita
2023-06-22 17:00
Puikus receptas, viskas pavyko puikiai. Tik man Husvarnoj kepe 35 minutes 24 cm formoje. Idealus biskvitas jokiu kalvu. Atvesinus lygus, net malonu ziureti. Aciu autorei uz receptuka ;) ATSAKYTI
Gabija
2022-07-13 18:25
Nepavyko:(. ATSAKYTI
Indrė
2022-07-14 09:45
Kas būtent nepavyko? Gal pavyktų rasti priežastį, kodėl nepavyko... :) ATSAKYTI
Marjan
2022-12-16 22:16
Gabija jus esate lopas ATSAKYTI
Gabija
2023-01-20 21:21
Nežinau kad, neiškilo ATSAKYTI
Audronė
2020-12-19 16:08
Tikrai geras receptas. Puikus biskvitas iškepė. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Daiva
2019-08-28 20:01
Ačiū! Puikus biskvitas pavyko,net man nelabai patyrusiai kepėjai ATSAKYTI
Aida
2019-04-05 21:33
Damos tokios kaip aš kurios retai gamina skanėstus, bei kaip dažnai nepavyksta iškepti biskvito, tai tobulas receptas. ATSAKYTI
2018-03-17 10:38
Parašyta, kad 6 kiaušiniai, bet nuotraukoje parodyta tai ne tiek? ATSAKYTI
Evelina
2018-03-18 00:21
Parodyti 6, tik vienas trynys bemušant kiaušinį truputį atsidalinęs, todėl taip jums ir pasirodė :) O šis biskvitas tikrai puikus, ne kartą bandytas ir visada labai gerai pavykstantis ATSAKYTI
Monita
2018-09-25 16:16
Pasitaiko dvitryniai kiausiniai ATSAKYTI
Gitana
2018-03-12 16:15
Viskas pavyko aciu uz recepta,ir iskilo,kepiau 25min ATSAKYTI
Brenda
2018-02-28 21:20
Visiškai neiškilo, nors viską padariau kaip parašyta ATSAKYTI
Laura
2018-03-01 11:54
Ar tikrai labai gerai išplakėte kiaušinius su cukrumi? Šį biskvitą kelia tik kiaušiniai, todėl labai svarbu, kad jie būtų itin gerai išplakti, tas man trunka keletą minučių minimum (plakant mikseriu). Dar kita neiškilo priežastis gali būti, kad permaišėte tešlą dedant miltus (maišyti reikia atsargiai ir tik tiek, kad neliktų sausų miltų). Būtinai reikia paruoštą tešlą iškart šauti į pilnai įkaitintą orkaitę (stovėdama tešla irgi praranda deguonį) ir jokiu būdu nevarstyti orkaitės durelių kepant, bent jau pirmas 20 kepimo minučių. ATSAKYTI
Kepanti
2018-10-20 15:35
Kažką ne taip padarėt,nes tikrai gauns puikus iškilęs biskvitas. Gal, kaip rašė, neatidžiai maišėt ir permaišėt tešlą. ATSAKYTI
Rozalija
2017-11-22 15:34
O laikas kepimo tikrai toks trumpas? Klausiu kepusiųjų:). ATSAKYTI
Roma
2017-11-23 19:46
Man kepė ilgiau, bet čia turbūt labai nuo orkaitės priklauso. Kai viršus gražiai rusteli, pradėkite tikrinti mediniu pagaliuku. O išėmus leiskite biskvitui visiškai visiškai atvėsti ir tik tada pjaustykite. Tikrai puikus biskvitas gaunasi, jau ne vieną tortą su juo dariau :) ATSAKYTI
Natalija
2017-11-16 01:06
Išbandžiau šokoladinį! Visi namai kvepia, tikiuosi skonis toks pat geras kaip ir vaizdas;) aciuuuu ATSAKYTI
Loreta
2017-08-11 09:18
Mano receptas panašus, tik aš dedu 7 kiaušinius. Irgi puikiai gaunasi. Noriu paklausti, ar ruošiant biskvitą kiaušinius palaikot kambario temperatūroje keletą valandų? ATSAKYTI
Daiva
2017-07-21 19:06
O kepimo milteliu nereikia? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital