Virtų bulvių kotletukai su grybų padažu pagal močiutės receptą

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Virtų bulvių kotletai su grybais
Autorius apie receptą: Ale kaip tyčia - šiandien taip skaniai ir gražiai gavosi, atsidžiaugti negalėjau. Praėjusį kartą kotletai ir degė, ir skrudo, be ryšio gavosi, o šiandien nors Ale kaip tyčia - šiandien taip skaniai ir gražiai gavosi, atsidžiaugti negalėjau. Praėjusį kartą kotletai ir degė, ir skrudo, be ryšio gavosi, o šiandien nors į vitriną dėk, net pasipūtė gražiai. Taip ilgai gyvenau prisiminimais apie močiutės bulvių kotletus su džiovintų grybų padažu... O šiemet kaip tik grybų pririnkome, pridžiovinome - galima ir vaikystės valgiais pasilepinti! (...daugiau) Rūta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų bulvių
5 šaukštai miltų
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
1 sauja džiovintų grybų
1 vienetas svogūnų
3 šaukšteliai miltų
2 šaukšteliai grietinės
1 šaukštas sviesto
1 vienetas sultinio kubelių (arba prieskonių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išvirti su lupenomis, atšaldyti, nulupti, sumalti mėsmale (aš tryniau kaip buvlių košę - masė buvo su smulkiais bulvių gabalėliais - man labai patiko). Įmušti kiaušinį, įdėti druskos ar mėgstamų prieskonių, miltų, viską gerai išmaišyti bei formuoti plokščius kotletus (rankas pabarstyti miltais, jei bulvių masė limpa prie rankų), apvolioti miltuose prieš kepant. Kepti keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus. Kotletai paruošti!
2.
Grybus užmerkti piene (sako užtenka mirkyti kelias valandas, tačiau aš mirkau per naktį), išvirti, tuomet smulkiai supjaustyti. Skysčio nuo grybų virimo neišpilkite. Skysčio man liko 500 ml.
3.
Svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais. Keptuvėje ištirpinti sviestą, pakepinti svogūnus, kol gražiai pagels, sudėti pjaustytus grybus, pakepinti, tada supilti grybų nuovirą, įdėti sultinio kubelį ar kitų mėgstamų prieskonių bei uždengus patroškinti. Miltus išsukti su nedideliu kiekiu vandens, kad gautųsi vientisa masė, supilti į padažą. Įdėti grietinę, pakaitinti kelias minutes. Padažas paruoštas!
4.
Kotletus dėti į lėkštę, užpilti padažo ir skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital