Virtų bulvių didžkukuliai su mėsa

AUTORIUS:
Sonata Lukinaitė Šarpnickienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Virtų bulvių didžkukuliai su mėsa
Virtų bulvių didžkukuliai su mėsa
Virtų bulvių didžkukuliai su mėsa
Virtų bulvių didžkukuliai su mėsa
Virtų bulvių didžkukuliai su mėsa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo bulvių
5 šaukštai krakmolo (apytikriai)
pagal skonį druskos
Įdarui:
300 gramų mėsos (virtos, naudojau kiaulieną)
pagal skonį prieskonių (mėgstamų)
Padažui:
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį petražolių (smulkintų)
pagal skonį krapų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje su lupena, išvirusias nulupkite ir sugrūskite. Atvėsinkite.
2.
Į atvėsusias bulves suberkite krakmolą, druską ir viską gerai išminkykite.
3.
Įdarui mėsą sumalkite ir pagardinkite prieskoniais, išmaišykite.
4.
Iš bulvių masės gnybkite gabaliuką, delne suformuokite paplotėlį, dėkite įdaro ir formuokite didžkukulį - užlankstykite kraštus link vidurio ir "apglostykite" delnais.
5.
Didžkukulius sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite apie 5 min., kol iškils į viršų. Tada išimkite kiaurasamčiu.
6.
Padažui, vis pamaišydami, pakaitinkite sviestą su grietine, druska ir žalumynais iki užvirimo.
AUTORIUS: Sonata Lukinaitė Šarpnickienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital