Virtų bulvių blyneliai su pievagrybių įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Virtų bulvių blyneliai su pievagrybiais
Virtų bulvių blyneliai su pievagrybiais
Virtų bulvių blyneliai su pievagrybiais
Virtų bulvių blyneliai su pievagrybiais
Autorius apie receptą: Skanūs, paprasti, minkšti, o skaniausi ką tik iš keptuvės blynai. Šilti jie tiesiog nepakartojami! Siūlau valgyti šiuos blynus su gardžiu agurkiniu padažu. Skanūs, paprasti, minkšti, o skaniausi ką tik iš keptuvės blynai. Šilti jie tiesiog nepakartojami! Siūlau valgyti šiuos blynus su gardžiu agurkiniu padažu. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų bulvių (virtų)
200 gramų pievagrybių
150 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
30 gramų sviesto
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai krapų (smulkintų)
šiek tiek miltų
Padažui:
150 gramų grietinės (arba majonezo)
1 vienetas agurkų
1 saujelė krapų
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aliejuje apkepkite smulkiai pjaustytus pievagrybius ir svogūnus.
2.
Dar šiltas virtas bulves sutrinkite, įdėkite šiek tiek sviesto, sutarkuoto sūrio, smulkiai pjaustytų krapų, grietinės, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite, po to įdėkite miltų, kad tešla būtu tvirtesnė. Masę gerai išminkykite, jei labai limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų.
3.
Šlapiomis rankomis suformuokite apvalius papločius, į vidurį įdėkite pakepintus pievagrybius su svogūnais, sujunkite papločiaus kraštus ir blynelius apvoliokite miltuose. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, apversdami kelis kartus, kol gražiai apskrus.
4.
Patiekite blynus karštus su agurkiniu padažu: agurką sutarkuokite per burokine tarka, susmulkinkite česnaką ir krapus, įdėkite majonezo arba grietinės, druskos ir viską išmaišykite.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Viktorija
2020-01-26 10:15
O juos galima pagamintus saldyt nekeptus? ATSAKYTI
Agnė
2020-01-27 09:33
Aš nesu bandžiusi, bet draugė pasakojo, kad šaldo tradicinius Žemaičių blynys nekeptus, tik reikia gerai juos apvolioti miltuose, kad nesuliptų, o vėliau kepti neatitirpintus, kitaip išsileis. Turėtų ir su šiais būti taip pat :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital