Virtinukai su varške ir pieno - sviesto padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Virtinukai su varške ir pieno - sviesto padažu
Virtinukai su varške ir pieno - sviesto padažu
Autorius apie receptą: Kai pietums norisi virtinukų be mėsos, puikiai tiks šie su varškės įdaru ir pieno - sviesto padažu. Patiks visiems šeimos nariams. Kai pietums norisi virtinukų be mėsos, puikiai tiks šie su varškės įdaru ir pieno - sviesto padažu. Patiks visiems šeimos nariams. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 gramų vandens
1 vienetas kiaušinių (nedidelio)
pagal skonį druskos
Įdarui:
100 gramų varškės
20 gramų cukraus
30 gramų liofilizuotų mėlynių (nebūtina)
1 saujelė riešutų
1 šlakelis pieno
Padažui:
200 gramų pieno
50 gramų sviesto (šalto)
5 gramai šalavijo
3 gramai peletrūno
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltai sumaišomi su druska ir aliejumi. Įmušamas kiaušinio trynys ir viskas gerai išmaišoma.
2.
Pilamas vanduo, toliau maišoma tešla iki vientisos konsistencijos. Jei reikia, po truputį toliau berkite miltų ir maišykite, kol tešla bus tinkama minkyti.
3.
Užminkoma elastinga tešla. Ji paliekama pastovėti šaldytuve apie 1 valandą (taip geriau kočiosis).
4.
Įdarui varškė sumaišoma su džiovintomis mėlynėmis (naudojau džiovintas šaltyje) ir cukrumi. Dar galima paskaninti cinamonu, muskatu ar vanile. Jei naudojate sausesnę varškę, įpilkite truputį pieno. Riešutus susmulkinkite ir sumaišykite su varške.
5.
Tešla iškočiojama. Iš jos išspaudžiami apskritimai. Į jų vidurį dedamas varškės įdaras. Apskritimų krašteliai patepami kiaušinio baltymu ir gerai užspaudžiant suformuojami virtinukai. Kad gražiau išvirtų, juos galima palaikyti apie 1 valandą šaldiklyje.
6.
Paruošti virtiniai verdami pasūdytame vandenyje apie 5-7 minutes (iki iškyla į paviršių).
7.
Šiuos virtinukus tinka tiekti su pieno ir sviesto padažu, kuris ruošiamas taip - į puodą pilamas pieną, dedami žalumynai ir viską kaitinama ant labai nedidelės ugnies apie 30 - 40 minučių. Tada padažas perkošiamas, užvirinamas, o tada nuimamas nuo ugnies ir iškart sudedamas šaltas sviestas. Gerai išmaišoma, pagal skonį pagardinama druska.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Patiekiant dar galima užbarstyti tarkuoto sūrio ir pašlakstyti žalumynų aliejumu (aš naudojau petražolių).
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital