Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
350 gramų
varškės
1 vienetas
kiaušinių
8 šaukštai
miltų
1 šaukštelis
cukraus
(arba pagal skonį)
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę pertriname, įmušame kiaušinį, įberiame cukraus, druskos ir išmaišome. Beriame miltus, gerai išmaišome ir paminkome. Tešla turėtų nelipti prie rankų, o jeigu labai limpa - įdėkite dar truputį miltų, tik atsargiai - jų nepadauginkite, nes virtinukai bus kieti.
2.
Iš tešlos formuojame mažus rutulėlius, juos šiek tiek suplojame ir paspaudžiame šakute. Varškėtukus sudedame į verdantį vandenį. Verdame apie 7 minutes, kol rutuliukai iškyla į paviršių. Iškart išimame, kad neiširtų.
3.
Tiekiame su grietine ir druska, kas mėgsta sūriai, o kas saldžiai - su grietine ir uogiene.