Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1/2 vidutinio dydžio garbanotojo kopūsto galvutės (Garbanotasis kopūstas)
2 šaukštai sviesto arba margarino
1-2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
cukraus
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūstą perpjauti į 4 dalis taip, kad kiekviena jų būtų kopūsto koto prilaikoma.
Aprišti baltu siūlu, kad verdant nesubyrėtų.
Užvirinti vandenį su druska ir cukrumi, įdėti kopūstą ir 15-20 min. nepridengus virti.
Išimti iš vandens, gerai nusausinti.
Keptuvėje pakepinti maltus džiūvėsėlius, įmesti sviesto arba margarino ir apipilti kopūstus.
Patiekti kaip garnyrą mėsos patiekalams.
Reikėtų žinoti, kad nemalonus kopūstų kvapas pašalinamas įpilant truputį pieno verdant (užteks pusės stiklinės).