Virtas upėtakis su juodaisiais ryžiais

AUTORIUS:
Alma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Virtas upėtakis su juodaisiais ryžiais
Virtas upėtakis su juodaisiais ryžiais
Virtas upėtakis su juodaisiais ryžiais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 vienetai upėtakio
2 vienetai morkų
1 vienetas pomidorų
2 skiltelės česnako
1 vienetas citrinų
60 gramų sviesto
1 vienetas lauro lapų
1 vienetas gvazdikėlių
1 šaukštas druskos
1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų
1 stiklinė ryžių (juodieji )
1 vienetas kaliaropių
10 vienetų pomidorų (konservuoti, maži)
Garnyrui:
150 mililitrų vandens (sultiniui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ryžius nuplauname ir suberiame į dvi stiklines pasūdyto šalto vandens.
Ant silpnos ugnies, nemaišant, verdame 35 minutes.
Po to nuimame nuo ugnies ir paliekame 15 minučių uždengtame puode, šiltai.
2.
Morkas nuvalome, supjaustome griežinėliais.
Kaliaropę nulupame ir supjaustome gabalėliais.
Pomidorą nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame. Supjaustome kvadratėliais.
Česnaką išspaudžiame su česnakų spaudykle.
3.
Išspaudžiame citrinos sultis. Turėtume gauti apie 100 ml.
4.
Upėtakius nuplauname, nuvalome, nusausiname.
Nupjauname galvas ir pelekus.
5.
Į puodą plačiu dugnu sudedame daržoves, lauro lapą, gvazdikėlį.
Pasūdome, įberiame pipirų.
Užpilame vandeniu, supilame citrinos sultis.
Kai užverda, sumažiname liepsną ir paverdame apie 10 - 15 minučių.
6.
Į daržoves ir sultinį sudedame nepjaustytus upėtakius.
Upėtakius verdame 10 minučių. Po to apverčiame ir verdame dar 10 minučių.
7.
Upėtakius išimame ir padedame šiltai arba uždengiame folija.
8.
Sultinį perkošiame.
Daržoves padedame šiltai.
9.
Sultinį vėl dedame su puodu ant ugnies ir palaukiame, kol jis užvirs.
Verdame, kol sultinio liks pusė.
10.
Nuimame sultinį nuo ugnies ir, plakant su plakimo šluotele, po truputį sudedame sviestą.
11.
Dedame upėtakius ant lėkščių, sudedame daržoves, marinuotus pomidorus, palaistome padažu.
Ryžius formuojame aukštame indelyje ir dedame į lėkštes.
Palaistome likusiu sultiniu.
AUTORIUS: Alma
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital