Autorius apie receptą:
Rūkyta lašiša skandinavišku stiliumi - nereikės nei iešmų, nei grotelių. Paprasčiau nebūna, o ragauti labai skanu.
Rūkyta lašiša skandinavišku stiliumi - nereikės nei iešmų, nei grotelių. Paprasčiau nebūna, o ragauti labai skanu.
Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas
lašišos filė
(didelės)
pagal skonį
druskos
pagal skonį
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Lašišos file įtrinti druska bei pipirais.
2.
File vinimis prikalti prie lentos ir pastatyti šalia degančio laužo.
3.
Kepti apie 30-40 min. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo to, kaip arti pastatysite lašišą šalia ugnies, kokio dydžio gabaliuką naudosite ir kokia laužo kaitra. Jei kepsite mažesnį ir plonesnį gabaliuką, kepimo laikas bus šiek tiek trumpesnis, reikėtų stebėti, kad nepradėtų smarkiai degti. Jei taip nutiks - patraukite lašišą toliau nuo ugnies.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.