Vienos varškės apkepas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Vienos varškės apkepas
Autorius apie receptą: Jo išskirtinis bruožas - apelsinų žievelė! Apkepas purus, lengvas ir drėgnas (jei neperkeptas, aišku). Kepamas žemoje temperatūroje, todėl neskilinėja ir taip nesukrenta Jo išskirtinis bruožas - apelsinų žievelė! Apkepas purus, lengvas ir drėgnas (jei neperkeptas, aišku). Kepamas žemoje temperatūroje, todėl neskilinėja ir taip nesukrenta (bent jau man). Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros, todėl nepamirškite juos anksčiau ištraukti iš šaldytuvo. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
700 gramų varškės
7 vienetai kiaušinių
210 gramų sviesto
1 stiklinė cukraus pudros
65 gramai razinų
1 vienetas apelsinų
3 šaukštai bulvių krakmolo
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sumalkite varškę virtuvės kombainu, kad ji būtų švelni. Arba iš karto pirkite švelnią varškę.
2.
Suplakite cukrų su sviestu iki kreminės konsistencijos. Plakant po vieną įdėkite trynius. Po kiekvieno trynio gerai viską išplakite. Masė turi būti kreminės konsistencijos. Atsargiai su mentele sumaišykite varškę su sviestu, persijotu krakmolu ir razinomis, nutarkuokta apelsino žievele (be baltos dalies) bei vanilės ekstraktu. Išplakite baltymus iki standumo ir atsargiai, porcijomis įmaišykite į tešlą. -Sviestą, varškę, krakmolą ir vanilės ekstraktą galima sumaišyti elektriniu plaktuvu arba virtuvės kombainu. Bet man labiau patinka tai daryti ranka, nes tai suteikia daugiau kontrolės ir užtikrina teisinga rezultatą.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Išklokite apvalios 23 cm skersmens kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu. Tešlą įdėkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 30 min., tada sumažinkite temperatūrą iki 150 C. ir kepkite dar 30 min., tada sumažinkite iki 130 C. ir kepkite dar 10 min. Išjunkite orkaitę, praverkite truputį dureles ir palikite pyragą atvėsti orkaitėje (ne mažiau valandos). Išimkite pyragą iš orkaitės ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tada įdėkite pyragą dar minimum 3 val. į šaldytuvą. Tai yra būtina, tada pyrago skonis "išsiskleistų" :)
4.
Pateikti su kuom tik širdis geidžia ir pilvas leidžia - su uogomis, grietine, plakta grietinėle, šokoladiniu kremu...:) arba tiesiog apibarstyta cukraus pudra. Mes valgėme su uogomis ir creme brulee kremu. Skanaus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Erika
2017-06-27 11:33
Labai labai skanus, galima sakyti pyragas, o ne apkepas :) Tik aš cukraus dėjau perpus mažiau - visiškai pakako ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital