Vienos lietiniai su varške

AUTORIUS:
Danutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Vienos lietiniai su varške
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kiaušiniai,
1/4 šaukštelio druskos,
250 g miltų,
1/2 l pieno,
70 g sviesto,
250 g varškės,
1/8 l grietinės,
60 g miltinio cukraus,
100 g razinų,
1 šaukštas džiūvėsėlių,
1/8 l grietinėlės.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš 2 kiaušinių, druskos, miltų ir piеno užmaišyti tešlą. Lietinius iškepti su 50 g sviesto.
Varškę sutrinti su grietine, 50 g miltinio cukraus, 2 kiaušinių tryniais ir razinomis. 2 kiaušinių baltymus ir truputį druskos suplakti ir atsargiai įmaišyti į paruoštą įdarą.
Lietinius aptepti varškės mase, susukti ir perpjauti pusiau. Kepimo formą ištepti 20 g sviesto, apibarstyti džiūvėsėliais ir sudėti įdarytus lietinius.
Grietinėlę išmaišyti su kiaušiniu ir 10 g miltinio cukraus. Plakiniu užpilti lietinius. Formą su lietiniais pašauti į orkaitę ir kepti, kol plakinys sustandės.
AUTORIUS: Danutė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Jurate
2012-09-12 19:07
Sveiki,

Siandien gaminau siuos blinelius, isties skanumelis. Tik vietoj 2 stikliniu pieno, idejau 1 stikline pieno ir 1 stikline gazuoto mineralinio vandens. Razinas pries idedant i blineliu idara 20 min. Ismirkiau vandeni. Lietinius aptepus idaru per puse nepjoviau, norejau kad idaras nenuteketu, o liktu blinelio viduje. Kadangi turejau skystesne varske idejau i idara valgomaji sauksta krakmolo. Imaisiau daugiau varskes ir maziau grietines. Nes idaras pradzioje gavosi skystokas, bet kepimo metu sutirstejo.

Kai lietinius suviniojau tuomet dejau i sviestu istepta ir dziuvesisias pabarstyta kepimo forma, taip pat lietinius is virsaus pabarsciau dziuvesiais ir uzpiliau grietineles ir kiausinio padazu.

Blineliai gavosi labai skanus, siek tiek apskrude ir minksti. Tuo paciu pakankamai sultingi. Dekui uz si rezepta. Primena vengriskus lietinius su mesa ir paprikos padazu. Kas yra megejai sultingu ir tuo paciu apskrudintu blineliu tuomet siulau paragauti, geras derinys. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital