Vieno puodo jautienos ir grikių troškinys

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Vieno puodo jautienos ir grikių troškinys
Vieno puodo jautienos ir grikių troškinys
Vieno puodo jautienos ir grikių troškinys
Vieno puodo jautienos ir grikių troškinys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
700 gramų   jautienos sprandinės  (naudojome „Feel the Beef“ jautienos sprandinės)
450 mililitrų   jautienos sultinio
250 gramų   žalieji grikiai
2 vienetai   morkų
1 vienetas   svogūnų
1 galva   česnako  (+ 3 skiltelių kepimui)
2 šaukštai   pomidorų padažo
1 šaukštelis   druskos
1 šaukštelis   česnako miltelių
1 šaukštelis   rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio   malto kumino
1/4 šaukštelio   maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį   aliejaus
pagal skonį   petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia išsirenkame puodą, kuriame gaminsime. Geriausia troškinti ketaus puode, jei tokio neturite, tuomet reikės viską apkepti keptuvėje, o po to troškinti paprastame puode.
2.
Jautieną supjaustome maždaug centimetro dydžio kubeliais.
3.
Puode įkaitiname aliejų, dedame smulkintą svogūną ir kepame kelias minutes. Tuomet beriame stambiai tarkuotas morkas, kepame dar kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
4.
Į puodą dedame jautieną, kelias minutes apskrudiname ant didelės kaitros (mėsa turi apskrusti, bet neiškepti).
5.
Beriame visus prieskonius, išmaišome ir kepiname dar minutę.
6.
Dedame pomidorų padažą, išmaišome.
7.
Supilame sultinį ir sumažiname kaitrą, kad skystis vos burbuliuotų, uždengiame puodą ir ant nedidelės kaitros troškiname pusantros valandos.
8.
Kai mėsa jau išsitroškinusi ir minkštutėlė, grikius praskalaujame vandeniu ir dedame į puodą. Viską išmaišome, įstatome horizontaliai perpus perpjautą česnako galvą. Uždengiame puodą ir ant nedidelės kaitros (kad skystis vos vos burbuliuotų) verdame 15 minučių.
9.
Patiekiame pabarstę smulkintomis petražolėmis.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital