Vieno kąsnio užkandėlės su keptais burokėliais ir kreminiu sūreliu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Vieno kąsnio užkandėlės su keptais burokėliais ir kreminiu sūreliu
Vieno kąsnio užkandėlės su keptais burokėliais ir kreminiu sūreliu
Vieno kąsnio užkandėlės su keptais burokėliais ir kreminiu sūreliu
Autorius apie receptą: Ar Jums taip būna, kad Jūs sutinkate žmogų ir iš kart žinote, kad Jūs būsite draugais? Man taip būna ir taip nutiko, kai aš sutikau Dalią. Ji, kaip ir aš, per daug mėgsta maistą, Ar Jums taip būna, kad Jūs sutinkate žmogų ir iš kart žinote, kad Jūs būsite draugais? Man taip būna ir taip nutiko, kai aš sutikau Dalią. Ji, kaip ir aš, per daug mėgsta maistą, kad ko nors visiškai atsisakytų, netgi jeigu tai yra dėl sveikesnės gyvensenos. Jai pro akis nepraslys nė viena gurmaniška detalė ir ji labai labai gardžiai gamina, ir tai žino visi jos draugai, ir visi jos draugai žino jos garsiuosius užkandžius su keptais burokėliais. Pagaliau ir aš su jais susipažinau! Užtikrinu, Jums taip pat verta susipažinti su šiais Dalios užkandžiais – susidraugausite iš kart! Toks paprastas genealus gardumas! (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų burokėlių
12 riekių prancūziško batono
50 gramų ožkos pieno sūrio (arba kito tepamo)
12 lapų šalavijo (galima keisti gražgarstėmis)
4 šaukštai balzaminio acto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (+trupučio šalavijams apskrudinti)
1 šaukštas medaus
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Burokėlius nulupkite, supjaustykite 1,5cm kubeliais.
2.
Keptuvėje, ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite burokėlių kubelius, pagardinkite žiupsneliu druskos, kepkite apie 3 minutes, apliekite juoduoju balzamiko actu, kepkite dar apie 14-17 minučių, kol burokėliai suminkštės, tada į keptuvę sudėkite medų ir kepkite dar apie 2 minutes, kol medus karamelizuosis ir tolygiai padengs burokėlių kubelius. Patraukite keptuvę į šalį leiskite burokėliams atvėsti.
3.
Švarioje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, kepkite su juo šalavijo lapus apie 30 sekundžių iš kiekvienos pusės, kol šalavijo lapeliai taps traškūs. Iškelike iš keptuvės ir padėktie ant virtuvinio popieriaus, kad aliejus nuvarvėtų. Apiberkite druska.
4.
Prancūziško batono riekeles paskrudinkite, karštoje orkaitėje, gruzdintuvėje arba sausoje keptuvėje. Aptepkite riekeles ožkų pieno sūriu, arba kitu mėgstamu sūriu, ant viršaus dėkite karamelizuotus burokėlių kubelius ir po du skrudintus šalavijo lapus. Mėgaukitės drauge su širdžiai maloniais žmonėmis!
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital