Vengriška pievagrybių sriuba

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vengriška pievagrybių sriuba
@Shutterstock
Vengriška pievagrybių sriuba
Vengriška pievagrybių sriuba
Autorius apie receptą: Kremiška, švelni, tiršta ir ypatingai skani sriuba. Žinoma, tradicinė grybienė taip pat verdama iš miško grybų, bet šis variantas labiau draugiškas, kai nėra šviežių (ar Kremiška, švelni, tiršta ir ypatingai skani sriuba. Žinoma, tradicinė grybienė taip pat verdama iš miško grybų, bet šis variantas labiau draugiškas, kai nėra šviežių (ar šaldytų) miško grybų. Ji visai kitokia nei tradicinė lietuviška grybų sriuba - sriuba be bulvių, pagardinta malta paprika, pagadinta švelnia rūgštele - citrinos sultimis ir grietine. (...daugiau) Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
600 gramų pievagrybių
600 mililitrų sultinio (grybų)
200 mililitrų pieno
100 gramų grietinės
1 vienetas svogūnų
40 gramų sviesto
1 saujelė krapų
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai maltos raudonosios paprikos
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais. Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti riekelėmis.
2.
Puode ištirpinti sviestą. Pakepinti svogūnus kelias minutes, kol suminkštės. Sudėti pievagrybius, pagardinti druska, paprika ir pipirais, kepinti, vis pamaišant, kol suminkštės ir šiek tiek susileis.
3.
Užpilti sultiniu, pienu ir pagardinti sojos padažu. Užvirinti, sumažinti kaitrą, kad vos virsnotų, uždengti. Virti apie 15 minučių.
4.
Grietinę išmaišyti su maždaug 100 ml karšto sriubos skysčio. Supilti atgal į sriubą. Įspausti citrinos sultis.
5.
Patiekiant pagardinti smulkintais krapais.
Patarimai:
Jei norite dar tirštesnės sriubos, galite gabalėlyje tirpinto sviesto apkepti porą šaukštų kvietinių miltų, po truputį supilti 100 ml sriubos skysčio, vis maišant, kol sutirštės, tuomet supilti į sriubą.
AUTORIUS: Jolanta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital