Velykų ragaišis

AUTORIUS:
Gitana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Velykų ragaišis
Velykų ragaišis
Velykų ragaišis
Velykų ragaišis
Velykų ragaišis
Autorius apie receptą: Mielinė bulka su graikiniais riešutais ir razinomis Velykoms. Mielinė bulka su graikiniais riešutais ir razinomis Velykoms. Gitana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
100 gramų graikinių riešutų (smulkintų)
100 gramų razinų
80 gramų sviesto
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
40 gramų šlapių mielių
0.5 šaukštelio druskos
pagal skonį vanilinio cukraus (nebūtina)
Aptepimui:
pagal poreikį sviesto (tirpinto)
1 vienetas kiaušinių
Papuošimui:
9 vienetai razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildyti iki šiltumo (kad užlašinus ant delno, jaustųsi šiluma, bet nedegintų). Į šiltą pieną suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, sudėti mieles, sviestą, įmušti kiaušinį suberti pusę miltų, išmaišyti. Pastatyti šiltai, kol šiek tiek pakils.
2.
Suberti likusius miltus, išminkyti tešlą ir palikti valandai šiltai apklojus.
3.
Po valandos padalinti tešlą į 11 vienodų kamuoliukų. Į 8 kamuoliukų vidų sudėtį razinas su graikiniais riešutais.
4.
Iš 3 kamuoliukų iškočioti 20 cm skersmens apskritimus, tada šluotele patepti du lakštus ir sudėti vieną ant kito. Uždėti tračią lakštą. Nupjauti kraštelį, kad būtų lygus apskritimas ir supjaustyti į 8 trikampius. Nupjautą tešlos juostelę pasilikti.
5.
Patepti sviestu 28 cm skersmens kepimo indą, sudėti kamuoliukus ant viršaus dėti po trikampį. Trikampius šiek tiek patempti, kad išeitų žiedlapio formos, jų galiukus šiek tiek susukti ir pritvirtinti prie kamuoliukų. Susukti likusią nupjautą tešlą į pynelę ir dėti į viduriuką. Palikti šiltai pusvalandžiui.
6.
Aptepimui išplakti vieną kiaušinį. Patepti kiaušiniu kepinį ir įspausti dėl grožio po raziną.
7.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
AUTORIUS: Gitana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Greta
2022-03-31 12:51
Čia jau video reikia kaip ką daryti su tešlos formavimu, nes kas nėra daręs tam tarpe ir aš tai skamba kaip rebusas, nieko nesupratau ir reziume ieškosiu kito recepto. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital