Velykų keksas su maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Citrininis Velykų keksas su maskarponės kremu
Citrininis Velykų keksas su maskarponės kremu
Citrininis Velykų keksas su maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Na štai ir dar vienas receptas iš kategorijos "pasisaldinkime gyvenimą". Šis keksas buvo keptas paprašius vienos universiteto dėstytojos. Taip, taip, su rozmarinais. Nežinau Na štai ir dar vienas receptas iš kategorijos "pasisaldinkime gyvenimą". Šis keksas buvo keptas paprašius vienos universiteto dėstytojos. Taip, taip, su rozmarinais. Nežinau kodėl, bet jis buvo pavadintas "Velykiniu keksu". Nežinau nei šaltinio, nei kodėl jis taip vadinamas, tik žinau, kad labai skanus ir neįprasto skonio, mat rozmarinas visgi duoda savo poskonį. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų (savaime kylančių arba paprastų su 2 a.š. kepimo miltelių)
3 vienetai kiaušinių
175 gramai sviesto (kambario temperatūros)
175 gramai cukraus
50 gramų maltų migdolų
1 vienetas citrinų (sulčių ir tarkuotos žievelės)
2 šaukšteliai rozmarino (smulkinto)
Papuošimui:
250 gramų maskarponės sūrio
150 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C laipsnių temperatūros.
2.
Mediniu šaukštu išsukite sviestą su cukrumi iki purios, šviesios masės.
3.
Įmuškite kiaušinius ir lengvai pamaišykite. Suberkite miltus, maltus migdolus, rozmarinus, tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis. Masę gerai išmaišykite, kol taps vientisa.
4.
Supilkite tešlą į kekso formą ir kepkite apie valandą, kol keksas iškeps ir gražiai pagels. Atvėsinkite.
5.
Cukraus pudrą išplakite su maskarponės sūriu ir konditeriniu švirkštu papuoškite atvėsusio kekso viršų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital