Velykų bobutės triušiukai

AUTORIUS:
Velykų bobutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
Velykų bobutės triušiukai
Velykų bobutės triušiukai
Velykų bobutės triušiukai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 g virtų bulvių (1 bulvė)
300 g cukraus
70 g sviesto
150 g sezamų sėklų
1 žiupsnelis muskato
1 žiupsnelis citrinos
trupučiukas aguonų
saldainiukai papuošimui
PARUOŠIMO BŪDAS:

Išvirtą, nenuluptą bulvę šaltai palaikyti 2 paras.

Ją sumalti ar kitaip labai gerai susmulkinti. Išmaišyti su cukrumi ir virti ant mažos ugnies 10 min.

Tirpalas pasidaro skaidrus, o užlašintas ant lėkštutės neišsiskirsto. Nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, po žiupsnelį muskato ir citrinos rūgšties, išmaišyti.

Vis pamaišant pilti sezamus. Sekti, kad jų nebūtų per daug, nes bus sunkoka suformuoti triušiukus. Nulipdyti triušiukus su akytėmis iš saldainių gabaliukų ir aguoninėmis nosytėmis.

Šio recepto idėją radau senoje receptų knygoje. Bet ten buvo saldainių sudėtinės dalys tik cukrus ir bulvės. Mane labai sudomino, kad bulvę šaltai reikia palaikyti 2 paras. Pasirodo, tai tiesa. Vieną kartą bulvę palaikiau tik parą ir buvo blogai.

AUTORIUS: Velykų bobutė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Regina
2011-04-27 13:29
Tokie man jie kaip gyvi atrodo, šmirinėjantys, uostinėjantys:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital