Velykinis pyragas su kokosine varške ir karamelizuotais obuoliais

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Velykinis pyragas su kokosine varške ir karamelizuotais obuoliais
Velykinis pyragas su kokosine varške ir karamelizuotais obuoliais
Velykinis pyragas su kokosine varške ir karamelizuotais obuoliais
Velykinis pyragas su kokosine varške ir karamelizuotais obuoliais
Autorius apie receptą: Produktai paprasti, o skonis nepaprastas. Viršus labai traškus, karamelinis. Į visą pyragą aš nedėjau daug cukraus, nes saldumo priduoda traškus, karamelinis viršus, o Produktai paprasti, o skonis nepaprastas. Viršus labai traškus, karamelinis. Į visą pyragą aš nedėjau daug cukraus, nes saldumo priduoda traškus, karamelinis viršus, o puošdama dar vieną šoną ir apglaisčiau. Jeigu mėgstate saldžiai, galima ir į tešlą, ir į varškę, ir į karamelę papildomai įdėti po šaukštą cukraus. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
šiek tiek aliejaus (stalui patepti, arba miltų)
1 vienetas kiaušinių (mažo, aptepimui)
20 gramų cukraus (pabarstymui)
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų (+50 gr viršui)
100 gramų sviesto (minkšto, +formai patepti)
100 gramų grietinės, 30% riebumo
4 vienetai kiaušinių trynių
80 gramų cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
1 kilogramas obuolių
500 gramų varškės
100 gramų cukraus
70 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių baltymų
50 gramų kokoso drožlių
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia patartina pasigaminti obuolių įdarą. Obuolius nulupti, supjaustyti riekelėmis.
2.
Keptuvėje ištirpinti 50 gr sviesto, 20 g. cukraus ir šaukštą vanilinio cukraus, vis pamaišant, kol jis taps tamsia klampia karameline mase. Tuomet suversti obuolius ir troškinti atviroje keptuvėje, vis maišant. Maišyti tol, kol atsiradę sultys išgaruos, obuoliai šiek tiek apskrus, pasidengs karameline mase. Masę atvėsinti.
3.
Tešlai sviestą gerai ištrinti su cukrumi, šaukštu vanilinio cukraus, druska.
4.
Grietinę sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į sviestą.
5.
Trynius perplakti, įmaišyti į sviesto-grietinės masę.
6.
Po truputį, vis maišant, suberti miltus. Išmaišyti. Tešla išeis gana tiršta.
7.
Trečdalį tešlos atsidėti viršui. 24 cm skersmens kepimo formą ištepti sviestu ir šaukštu dedant tešla, padengti formos dugną, kraštus. Padėti kepimo formą su tešla trumpam į šaldytuvą.
8.
Įdarui varškę sumaišyti su 20 gr tirpinto sviesto, grietine, miltais ir kokosų drožlėmis.
9.
Kiaušinių baltymus labai gerai išplakti su 80 gr cukraus, šaukštu vanilinio cukraus, bei įmaišyti į varškės masę.
10.
Viršui į atidėtą tešlą suberti 50 gr miltų. Ją išmaigyti. Ant aliejuoto ar miltuoto stalo iškočioti iš jos apskritimą - bus pyragui užkloti.
11.
Į kepimo formą su tešla supilti varškės masę, išlyginti. Užversti obuolių masę ir išlyginti. Tuomet uždėti iškočiotą viršutinį tešlos sluoksnį. Jį kiek paspausti ant obuolių. Subadyti šakute.
12.
Išplakti mažą kiaušinuką ir aptepti pyrago viršų. Apiberti viršų cukrumi. Galima uždėti papuošimui obuolio riekelę.
13.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min. Jei matosi, kad svyla per daug cukrus, temperatūrą sumažinti iki 170 -160 C laipsnių.
14.
Papuošti pagal savo norus. Aš puošiau namie turimomis gėrybėmis ir cukraus pudros-citrinos sulčių glaistu.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital