Velykinis pyragas "Kiškutis"

AUTORIUS:
Marina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Velykinis pyragas "Kiškutis"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 - 600 miltų
2 kiaušiniai
75 g sviesto
250 ml pieno
100 g cukraus (galima ir įdėti daugiau, kas mėgsta saldžiau)
1 arbatinis šaukštelis sausų mielių (arba 30 g natūralių).
1 Įdarui:
100 g cukraus
50 g sviesto
Razinos
Cinamonas
2 Įdarui:
200 g aguonų
100 g cukraus
200 ml pieno
Malti džiūvėsėliai
Razinos
Glajus:
250 g cukraus pudros
2 kiaušinių baltymai (trynius galima panaudoti "zuikio" aptepimui)
Rožiniam glajui - bet kokios raudonų uogų uogienės
Šokolado keli gabaliukai
PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošiame mielinę tešlą. Pašildome pieną. Įdedame mieles, vieną šaukštą cukraus ir išmaišome.

Į didesnį dubenį įberiame miltus, cukrų, ištirpusi sviestą bei pieną su mielėmis. Išmaišyti. Palikti šilai 30 - 60 minučių.Tešla turi pakilti.

Aguoniniam įdarui aguonas įberiame į puodą, įpilame pieną, kaitiname ant mažos ugnies apie 10 minčių.

Pavirinus aguoninę masę, nuimame nuo ugnies įdedame cukrų ir džiūvėsėlių tiek kad likęs pienas įsigertų ir masė nebūtų skista.

Naudojant maišytuvą (blenderį) masę sumaišome kelias minutes. Mama seniau naudodavo mėsmalę. Masę "prasukti" reikės kelis kartus.

Paruošus aguoninę masė galima įberti razinas ir gerai išmaišyti.

Jeigu naudosime cinamoninį įdarą. Ant iškočiotą tašlą reikės ištepti ištirpintu sviestu. Gerai apibarstyti cukrum ir maltu cinamonu.

Tešlą padaliname į gabaliukus, priklausomai kokiai zuikio kūno daliai naudosime. Geriausiai prieš tai ant popieriau nupiešti mūsų būsimą zuikį.

Pas mane buvo taip: vienas didelis (lanko formos), truputi mažesnis ("kiaušinis"), galva, ausys, nosis, skruostai. Bet Jūs galite suformuoti savo asmeninį zuikutį, kaip Jums patogiau.

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame tešlą, 1cm storio.

Tolygiai paskirstome įdarą, koki pageidaujame. Suvyniojame į vyniotinį. Tas kūno vietas, kuriuos reikia kad būtų apvalios ir gražios, uždėjau papildoma ploną iškočiotą tešlos "gabalą" ant viršaus.

Sudėliojame zuikį ant paruoštos kepimui skardos.

Paruošus mūsų "zuikį" uždedame ant jo švarų rankšluostį ir paliekame šiltai valandai.

Tešlai pakilus - įdedame "zuikį" į įkaitintą orkaitę, prieš tai aptepus arba kiaušinio tryniu arba naudojant saldu vandenį. Kepti apie 30 minučių (200 temperatūroje).

Iškeptą zuikį padengiame glajumi (kiaušinio baltymus sumaišyti su cukraus pudrą). Spalvotam glajui įdedame šaukštą uogienės. Kai kurias zuikio dalis galima nupiešti su ištirpintų šokoladu. Zuikio spalvinimą galimą palikti vaikams. Jiems bus puiki pramoga (aišku prižiūrint juos).

Linksmų artėjančių švenčių.

AUTORIUS: Marina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
sima
2011-06-17 18:30
skanei atrodo ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital