Velykinis nekeptas meduolių tortas per 20 minučių

AUTORIUS:
Elžbieta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Velykinis nekeptas meduolių tortas per 20 minučių
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų meduolių
400 gramų grietinės (riebesnės, 30-40%)
1 šaukštas citrinų sulčių
3 šaukštai cukraus pudros
Papuošimui:
2 vienetai šokoladiniai kiaušiniai
100 gramų sausainių (vamzdelių be įdaro)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Meduolius sutrupinti į trupinius.
2.
Grietinę išplakti su cukraus pudra ir citrinos sultimis.
3.
Į pasirinktą formą (mano apie 20 cm skersmens) dėti trečdalį meduolių trupinių, juos suspausti rankomis, ant viršaus užtepti pusę grietinės. Vėl dėl trečdalį meduolių trupinių ir aptepti likusia grietine. Užberti likusius meduolių trupinius.
4.
Nakčiai įdėti į šaldytuvą.
5.
Išėmus iš formos, papuošti lazdelėmis, jų trupiniais ir šokoladiniais kiaušiniais. Jeigu puošite lazdelėmis tokiu būdu kaip aš (nuotraukoje), reikės dar surišti, kad laikytųsi.
AUTORIUS: Elžbieta
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (10)
Aldona
2017-04-05 14:22
Aš kremą dariau su maskarpone,rududu ir plakta grietinėle.
Dar tarp meduolių pjausčiau bananus ir kivi.
Labai viskas tinka ir daugiau įvairovės. ATSAKYTI
Vita
2017-04-13 15:39
Sveiki, gal galite patikslinti savo kremo sudeti? Kaip darete? Aciu :) ATSAKYTI
Milda
2017-04-13 17:11
Nesu tikra, kaip tiksliai darė Aldona, bet aš panašų karamelinį kremą darau taip - 250g maskarponės sumaišau su puse indelio "Rududu" ir tada įmaišau 200g standžiai išplaktos riebios grietinėlės. Labai skanu būna :) ATSAKYTI
Vita
2017-04-14 09:51
Ačiū Milda, bandysim :) ATSAKYTI
jurgita
2017-04-15 10:52
sveiki,o maskarpones ir rududu kartu su grietinele neplakat ir želatinos nededat? ATSAKYTI
Milda
2017-04-15 12:25
Ne, išmaišau atskirai pirma maskarponę su rududu, o tada įmaišau plaktą grietinėlę. Gal galima ir kartu plakti, bet aš kažkaip atskirai įpratusi esu. Beje, viskas geriausiai išsimaišys, jeigu maskarponė ir rududu bus kambario temperatūros (kokią valandą ar bent pusvalandį prieš ištraukti iš šaldytuvo).

O želatinos nededu, nes kai imu tokiomis proporcijomis, ir taip viskas gerai sustingsta. Jeigu didinčiau grietinėlės kiekį, tada turbūt įdėčiau truputį želatinos arba grietinėlės standiklio, bet su tokiomis propocijomis kaip parašiau, kremas tikrai ir taip standus bus ir toks tirpstantis burnoje. O želatina jau pakeičia iškart konsistencija ir bent man ne taip kremiška būna jos įdėjus. ATSAKYTI
ira
2017-04-05 13:58
O grietine sustingsta,o su cukrum galima? ATSAKYTI
Vida
2017-04-05 22:37
Grietinė susigeria į meduolius ir tikrai tortui tvirtumo pakanka. Tik grietinę naudokite riebią (man skaniausia su 40% riebumo, bet galima ir su 30% riebumo daryti), o jeigu naudotumėte liesiesnę grietinę, tada jau gali reikėti į kremą įdėti želatinos ATSAKYTI
fainiai
2016-03-25 11:35
Kokie meduoliai tinka? ATSAKYTI
Laura
2017-03-22 22:06
Aš dariau su šokoladiniais meduoliais, bet skanu ir su paprastais bet kuriais bus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital