Velykinis keksas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Velykinis keksas
Velykinis keksas
Velykinis keksas
Velykinis keksas
Autorius apie receptą: Puikus velykinis keksas, kuris tapo jau mūsų tradiciniu Velykų saldumynu. Puikus velykinis keksas, kuris tapo jau mūsų tradiciniu Velykų saldumynu. Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
170 gramų sviesto
170 gramų cukraus
150 gramų razinų
100 gramų šokolado (papuošimui)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Nupylus vandenį jas gerai nusausiname.
2.
Orkaitę įkaitiname iki 160 C laipsnių.
3.
Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną mušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Beriame druską, razinas ir gerai išmaišome.
4.
Beriame miltus, kepimo miltelius. Viską išmaišome. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Kad kepamo kekso plutelė gražiai ir tolygiai įplyštų, prabraukiam drėgnu įrankiu kekso viduryje, kad susidarytų griovelis.
5.
Kepame apie 1 valandą, kol gražiai paruduoja ir tikriname su mediniu pagaliuku, ar iškepė. Kuo forma aukštesnė ir siauresnė, tuo keksas ilgiau keps.
6.
Papuošimui ištirpiname šokoladą ir juo puošiame keksą kartu su turimais pabarstukais ar guminukais.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital